Fair Wear Friday: de bijna chique outfit

Ik schreef het hier in het verleden al eens: ik heb niet één bepaalde kledingstijl. Ik draag meisjeskleedjes, grijzemuizentruitjes, tamelijk formele kleren, skinny jeans, redelijk elegante kleren … Dat is helemaal te wijten aan de gevolgen van mijn project 100% groene kleerkast. Door dat project zijn mijn kleders in te delen in vier grote groepen: 
  • Tweedehands gekregen. Dat zijn voornamelijk kleren van vriendin Kim en schoonzus Nathalie. Als zij hun kleerkast eens uitkuisen, mag ik snuffelen of er iets bruikbaars voor mij tussen zit. Niet altijd per se de kleren die ik zelf in de winkel zou kiezen, maar eigenlijk verrassend vaak boenk derop
  • Tweedehands gekocht. Ook hier geldt: beperkt aanbod dus vaak niet wat ik in een winkel vol nieuw draaggoed zou kiezen. Maar soms heb je eens chance. Waardoor bepaalde Kringwinkelvondsten bij nader inzien de schoonste kleren uit je garderobe blijken te zijn. True story.
  • Nieuw gekocht. Want soms krijg / vind je niet wat je nodig hebt. 
  • Zelf gerecykleerd / gemaakt. Want zelfgemaakt = ♥

Deze Fair Wear Friday-outfit is er eentje van een paar weken geleden en samengesteld (muhahaha, dat klinkt alsof ik er echt hard over nagedacht heb!) uit verschillende soorten kleders:
  • Het kleedje is mijn zelfgemaakte Little Black Express Dress. Favorietje, absoluut.
  • Het giletje kreeg ik van SuperKim. Het is los en elegant en het draaide al eens tussen mijn fietswiel, maar dankzij een snelle operatie is het opnieuw draagbaar. Oef, jawel.
  • Het riempje is een stukje van een gigantische bobijn koord van een Belgische koordjes- en lintjesfabrikant die zijn koord niet meer verkocht krijgt omdat het in China veel goedkoper is. Triestig, enorm triestig. Ik mocht eens in de oude fabriek rondlopen en pikte er een (relatief kleine) hoeveelheid lintjes en koordjes uit die anders in de vuilbak beland zouden zijn.
  • De broche (zie foto onderaan) is zelfgemaakt.
  • Over de schoenen spreken we niet, want niet zichtbaar op de foto en bovenal: niet fair of eco ofzo. 

♥ watervaldingetjes!

♥ onze ‘voortuin’. (excusi voor de herhaling!)

Fair Wear Friday is een initiatief van Lies, Leen en mezelf.
Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Fair Wear Friday: de bijna chique outfit

  1. Ouh dat vestje, wat een schoon krijgsel! Past heel schoon bij uw zwart kleedje. Kleedsels die je tweedehands krijgt of vindt, die je mss niet direct in een winkel zou kiezen maar je wel supergoed blijken te staat, dat is zo plezant hé!

Reageer