Fair Wear Friday: Braintree

Toen ik ergens begin juli op zoek ging naar een paar basics, ontdekte ik het merk Braintree bij Today is a good day. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar boy oh boy, dolgelukkig was ik toen ik mijn eerste Braintree-top betastte. Ik had het online besteld, liet het leveren op het werk en kon niet wachten tot de middagpauze om het te openen. Mijn dag was direct goed. Heerlijk zacht, jawel.
braintree review eco kleding bamboe
Dat kleding uit bamboe heerlijk zacht is, wist ik al langer. Stefan kocht namelijk al meerdere bamboe kledingstukken. Jaloers was ik, omdat ik lang geen nieuwe kleren wilde kopen en dus geen bamboe stukken rond mijn lijf kon draperen. Gedaan met jaloerse blikken, want gedaan met project Stoppen met shoppen. Hoera voor bamboe!
braintree review bamboe eco kleding

Bamboe?

Ja, van de plant. Die snelgroeiende, stugge grassoort kan de basis voor textiel zijn. Het is zacht, maar stevig en ademend. Dit Braintree-topje bestaat voor 67 procent uit bamboe, 28 procent uit bio-katoen en 5 procent spandex.

Braintree filosofie Braintree shirt

Hoe fair / eco is Braintree?

Braintree, met hoofdzetel in Londen, maakt sinds de jaren negentig schone kleren voor dames en heren. Ethiek en duurzaamheid in combinatie met kwaliteit staan centraal, wat samengevat wordt door hun baseline Feel good fashion. Hoe ze dat realiseren? Enerzijds zijn de collecties gemaakt van hennep, bamboe, bio-katoen en andere duurzame materialen. Anderzijds:

It’s important to all of us at Braintree that we help improve working conditions for everyone involved in the textile industry. So we only work with suppliers who agree to a Code of Conduct, which means their workers have safe conditions, a living wage and are free from harassment.

Naast de basics (zoals dit topje, maar ook bamboe leggings in een paar kleurtjes) spreken de huidige collecties voor vrouwen me minder aan, maar voor de mannen hebben ze heel mooie stuks, vind ik.
Braintree vrouwen Braintree mannen
Woot woot, weer een merk om aan het lijstje ‘mooie ecokleding’ toe te voegen!
Fair Wear Friday is een initiatief van Lies, Leen en mezelf.
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Fair Wear Friday: Braintree

  1. jep, wat Lies zegt, die hebben heel leuke sokken (die in solden ook nog eens heel goedkoop zijn, maar ook zonder solden betaalbaar) De mannensokken zijn over het algemeen ook mooier dan de vrouwenversie's, dus chance dat pasvorm niet te veel uitmaakt voor sokken 🙂

    1. Wel, de sokken zijn feitelijk mijn ding niet. Allez, op foto zien ze er te veel pastel uit naar mijn goesting. Als het dan toch gekleurde moeten zijn, hou ik meer van felle kleuren 🙂

Reageer