Event: Fair Fashion Fest, 1 maart, MIAT Gent

Als Fair Wear Friday-blogger vond ik het mijn taak dat ik jullie op de hoogte bracht van een keitof evenement dat binnenkort voor de eerste keer plaatsvindt, het Fair Fashion Fest. In Gent natuurlijk, want daar loopt het vol hippies* en andere groentjes én is de kans dat zo’n event wat volk trekt veel groter dan pakweg in Aalst, bijvoorbeeld. Een stad naar mijn hart, waar ik af en toe naartoe trein, voor de leute, voor de gezellige eco-initiatieven, voor de nostalgie. Goed, #FFFGent dus!

 

Fair Fashion Fest is het eerste Belgische festival rond eerlijke mode. Ik wilde eigenlijk wel heel graag mee vrijwilligen, want zeg, zo’n geweldig initiatief! Mijn agenda keek echter eens boos naar mij, dus mijn ahum bijdrage beperkt zich tot deze post. Gelukkig valt er genoeg te schrijven, want het programma bruist nogal, moet ik zeggen. Wat valt er te zien, te beleven, te voelen, te passen?
 • Fair Fashion Trade Markt! Met GOEDvandoen, Yak&Yeti, Meer dan mooi, Paperclip Clothing Company (een nieuw, precies wel heel erg hip Belgisch merk) en meer van dat. Vergeet uw centen niet!
 • Een modeshow! Ik verwacht me aan kleding die je zelf ook zou dragen, geen modemodemode. Spannend!
 • Naaicafé en workshops! Geen sweatshops, wel doe-het-eens-zelf-jong!-workshops. Ik doe zelf niet mee, maar ik zal mogelijk wel even staan kijken naar de onverplichte bedrijvigheid. Blij word ik daar namelijk van, echt.
 • Infomarkt en infosessies! Want een geïnformeerd mensch kan gemakkelijker goeie keuzes maken, ofzoiets, jeweetwel.

Geïnteresseerd in schone kleren? Kom af en breng je vriendjes mee!

* in de meest positieve zin van het woord, hé!
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Event: Fair Fashion Fest, 1 maart, MIAT Gent

 1. Awel, mij ga je daar tegenkomen. Want ik ga samen met een vriendin ook een blogster. Nog eens een dagje me-time ! Is er in de buurt van het Miat een adresje dat jullie aanraden om lekker te lunchen en op zondagmiddag open is ? Alvast bedankt.

  1. Dag Els, dag Merlette, op het festival zelf zullen er weinig tot geen hapjes zijn, wel een café voor de dorst. Maar op deze lijst vind je genoeg restaurants in de buurt: http://www.pocketresto.be/gent/poi/miat/restaurants

   Il Mezzogiorno ligt zo goed als naast het MIAT, maar ik zou wel reserveren. Multatuli is ook lekker. Patiron is reuzelekker maar ben niet zeker of ze open zijn op zondag. Idem voor Aperto Chiuso. De rest ken ik niet zo goed.

   Alleszins tof dat jullie in zulke grote getale zullen komen! Het wordt de max.

 2. Aa super dat jij ook reclame maakt, Kelly 🙂
  Kom ook zeker eens langs de Fashion Revolution stand, waar je heel eenvoudig mee kan doen aan de actie voor meer transparantie en eerlijke werkomstandigheden in de textielindustrie!

Reageer