“Er zijn meldingen voor je”

Zo, de maand zonder Facebook zit erop. Augustus zonder Facebook en het was de leukste augustus in jaren. En toch heb ik zo veel gemist! Of dat probeerde Facebook me toch wijs te maken via de mailtjes die ze me stuurden.

Waarom eens een maand geen Facebook? Ik besefte plots dat het internet, en vooral Facebook, de tv had vervangen. Eindeloos en doelloos scrollen was het vroegere zappen op zoek naar iets leuks geworden. Ik, zo ‘trots’ dat ik geen tv heb (nu ja, geen kabel of digiboxtoestanden) en daarmee mijn tijd niet meer ‘verspilde’, verspilde eigenlijk toch wel veel tijd op dat sociale medium. Het was nog niet zo erg dat dat venstertje altijd open stond, maar toch, ik ging té regelmatig checken ‘of er iets nieuws was’. Bah! Ik vond mezelf eigenlijk niet meer zo leuk, gewoon daardoor.
Ja, ik heb ‘nieuws’ ‘gemist’, maar het feit dat ik het ‘gemist’, niet gelezen heb, heb ik niet gemist. Does that make any sense?


Wat nu? Ik weet het niet goed. Facebook kan leuk zijn, maar ik vond dat ik er te veel tijd mee verloor. Het is ook zo dat hoe minder ik ‘erop zit’, hoe minder ik het mis (bijvoorbeeld na een dag betaald werk aan de computer interesseert Facebook me geen bal).
Maar ik deel wel graag vrolijkheid (want het is not done om te zagen op sociale media, uiteraard). Nog even nadenken of ik Facebook in mijn leven laat en hoe ik er dan precies mee omga. Hoe stom dat ook moge klinken voor anti-Facebookers.

Tips en steunbetuigingen zijn altijd welkom.
*insert sarcasmeteken*
*mwhahaha*

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op ““Er zijn meldingen voor je”

 1. Ik mis het niet wanneer ik geen computer in de buurt heb. Een week zonder internet wanneer ik op reis ben: geen enkel probleem! Maar zet de kat bij de melk…

  Dus ik heb voor mezelf regels in gesteld: geen internet na 9u en voor 19u. Mijn laptop gaat mijn kleerkast in, dan moet ik al een effort doen om hem er weer uit te halen en ben ik mij daar meer van bewust.
  Heb ik mij daar al aan gehouden? Nee, want "er is altijd wel iets dat ik moet opzoeken, praktisch dan, zoals een wegbeschrijving".

  Ik vind dat wel erg van mezelf.

 2. Pfoe, ik vind dat echt knap gedaan! Ik vind het soms ook echt vervelend, ik zet zelf heel weinig op facebook, maar ga wel regelmatig kijken. 't Wordt er ook niet makkelijker op dat ik de facebook van EVA Limburg beheer, dus een maand verlof nemen wordt een beetje moeilijk. Gewoon 'minder' zou al goed zijn, maar 't is denk ik een gewoonte die je moet maken voor jezelf.

 3. Ik heb niet zoveel zelfdiscipline, dus ik kon er niet 'goed' mee omgaan. Ik had steeds het gevoel dat ik er vooral tijd mee verloor, en weinig vreugde/inspiratie uit kon halen.
  Ik vind het er ook niet prettig uitzien (qua interface) en kon er mijn ei ook niet op kwijt. En daarbij nog het hele Facebook-privacy-beleid…dat was de druppel. Dus heb ik Facebook opgezegd. Nog geen seconde spijt!
  Volgens mij kun je opzeggen, maar duurt het nog een tijdje voordat alles echt gewist is…heb je even uitprobeertijd 🙂

 4. Ik had Hyves en merkte dat ik er steeds meer tijd aan verdeed, met een beetje een 'vervelend' gevoel er na… inderdaad, net zoals je je voelt na een uur zinloos zappen. Ik heb een laatste bericht geplaatst met de mededeling dat ik mensen liever in het echt zie en spreek. Het voelde als een bevrijding. Aan Facebook ben ik dus nooit begonnen en ik mis het niet…

 5. Goed gedaan Kelly! Ik verspil er ook veel te veel tijd aan, al moet ik zeggen dat het de laatste tijd veel beter gaat. Ik ga gerichter naar de groepen die ik echt leuk vind, en ik doe minder aan het eindeloos scrollen. Ik wil niet helemaal met facebook stoppen. Voor mij is het ook een manier om in contact te blijven met vrienden uit het buitenland. Mja de vraag is maar of dat ook niet anders kan. Soit ik gebruik het minder en ik ben er blij om. Maar ik wil nog minder 🙂

 6. Ik zou zo graag Facebook helemaal gedag zeggen. Het lijkt me ook heerlijk rustig. Ik heb ook geen tv, maar wel een computer. Toch iets te drastisch om die weg te doen, maar ik begrijp je punt. Het is gewoon te verslavend. Ik merk zelf wel dat naar mate mijn vrienden ook minder op FB doen, ik er minder te vinden ben. Misschien kan je hen massaal overhalen er mee te stoppen? 😉

 7. Poeh, mij zou het niet lukken hoor, facebook opzeggen. Op vakantie voelde ik me zo heerlijk rustig zonder facebook (en uberhaupt zonder internet) en nam ik me voor de computer wat vaker uit te laten. Maar het is te sterk. Ik hang uren op facebook rond, voor een illusie van verbinding met de buitenwereld, maar aan het eind van de dag voelt het helemaal niet bevredigend. Misschien moet ik zo'n maandje zonder maar eens proberen…

Reageer