En toen knielde hij voor mij…

Om mij nogmaals te bedanken dat we gisteren gebarbecued hebben. “Echt, Kelly, het was misschien wel de lekkerste barbecue ooit!”

Tot zover het sentimentele moment. Nu de harde feiten: Ik dacht gisteren immers eens heel solidair met alle veggies van het land te zijn en organiseerde een vegetarische barbecue. Nu ja, “organiseerde” is een groot woord. Ik nodigde de enige persoon uit van wie ik hoopte dat ze de uitnodiging niet zou weigeren: mijn schoonzus, de vleesverminderaarster. En hoera, ze reageerde enthousiast!

Voor de speciale gelegenheid bestelde ik een BBQ-pakket en Yakitori-spiesjes bij Veggie Deluxe (en nog wat andere producten, maar daarover te gepasten tijde meer). Van dat eerste proefden we enkel de hamburgers en de worstjes, maar die waren alvast overheerlijk, net als de Yakitori-spiesjes. Ik ga daar niet te veel doekjes om winden, als je benieuwd bent, moet je dat gewoon eens bestellen, niet twijfelen, gewoon doen. En als je ‘t echt niet lekker zou vinden, nodig je ons gewoon uit, wij zullen ons daarover dan wel ontfermen, zo simpel is dat.

Daarnaast maakte ik ook spiesjes met gemarineerde courgette uit de tuin, biologische paprika en biologische nectarines (recept uit het geweldige Donderdag Veggiedag-kookboek) en als voorgerechtje gevulde bospaddestoeltjes van bij de bioboer. Genieten, ik zweer het u! 

En hoewel het zonnetje ons niet vergezelde (maar ik wou niet wachten op haar, anders zou het er misschien niet meer van komen dit jaar…) was het een zeer geslaagde barbecue: goed gezelschap, koude patatjes met mayonaise en peterselie, tabouleh, hamburgers en saucissen – meer moet dat niet zijn 🙂

“En wanneer gaan we nog eens vegetarisch barbecueën?”, vroeg Stefan mij met lichtjes smekende oogjes.

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “En toen knielde hij voor mij…

  1. Het was inderdaad SUPER lekker! Ik heb gisteren dan mijn potje met restjes nog opgegeten en mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ik wou dat ik er nu nog van kon eten!!!!!
    Proficiat Kelly en Stefan!

  2. wij gaan dit weekend ook bbq. Ik kende de site waar je naar verwees al, maar durfde er nooit iets te bestellen omdat ik niemand kende die me kon zeggen als het lekker of iets minder was…Ik ben nl wel op zoek naar enkele nieuwe alternatieven ( wij eten vegetarisch en de supermarkt geeft ons ook niet echt een breed aanbod…) Ik ga het dus zeker es proberen! Hopelijk is onze bbq even geslaagd als de jouwe 😉

  3. Hihi ik dacht ook even dat ging trouwen. Die groentenspiezen ga ik ook eens proberen denk ik. Zoete maïs op de barbecue is anders ook een tip. Met wat goei boter en een beetje versgemalen peper.

Reageer