Eindelijk, een speldenkussen…

Op mijn lijstje met nuttige objecten stond naast het naaldenboekje ook een speldenkussen. Nu ja, ik wil er minstens twee, maar laat ons beginnen met eentje. Want eigenlijk kan een naaister dat toch niet missen?! De handleiding komt van hier. Ik gebruikte geen velcro, maar een brede rekker.

(en het is opzettelijk dat het zo hoog komt 😉 )
Het bestaat opnieuw geheel uit kringwinkel- en gekregen stofjes. De vulling bestaat ook uit restjes stof (die ook niet meer bruikbaar zijn om aan elkaar te naaien en te gebruiken als ‘lapjes’-buitenkant) en restjes draad (hier wordt niets zomaar weggesmeten 😉 ), die ik al sinds enkele maanden spaar, en kijk, eindelijk hebben ze een bestemming, hoera!

En de mama was natuurlijk ook opnieuw te vinden voor een door haar dochter gemaakt naai-object, dus maakte ik er voor haar ook eentje.

En alsof er nog niet genoeg nuttige zelfmaakbare objecten op mijn lijstje staan, maakte Knofje vorige week een knijperschort. Een knijperschort, ja, voor wasknijpers. Veeeeeel beter dan mijn mand! 😉 Binnen enkele pauzes is mijn versie af!

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Eindelijk, een speldenkussen…

  1. Hehe, ik ken het gevoel, het heeft ook efkes geduurd vooraleer ik beslist heb… Ik kan alleen maar hopen dat iemand mij ooit vraagt om haar een speldenkussen te maken, dan kan ik eens een ander modelleke uitproberen 🙂

  2. Sandra, ik heb (nog) geen naailessen gevolgd, en ik heb er ook nog niet voor gekeken, dus ik kan niets aanbevelen ofzo… Voor de spulletjes die ik tot nu toe gemaakt heb, lijken naailessen mij overbodig, en het internet staat vol gratis en duidelijke patronen, dus voorlopig kan ik nog genoeg via deze weg leren… Alleszins veel naaiplezier al, of het nu via lessen of autodidactisch wordt! 🙂

Reageer