Eindejaar 2012: een samenwerking van Santa Claus en zijn KerstElfje

Stefan C. en Kelly E. = SC en KE = Santa Claus en KerstElfje.

De ganse kerstsfeer is niet erg aan mij besteed, maar het feit dat onze initialen samenvallen met de initialen van de bolle kindervriend en zijn helpers laat mij toch niet onberoerd. Dan gaan er sterretjes branden in mijn hoofd en klopt het wel allemaal een beetje. Stefan zwaait zijn scepter (of was dat het hulpstuk van die andere kindervriend?), ik neem orders aan.

Ik suggereer echter wel. Een kerstelfje met een ecohartje, dat gaat namelijk niet goed samen met de algemene (eindejaars)cadeautrend: veel, groot, nieuw, plastic, made in China. Brrr. Weinig, klein, van stof, made in the livingroom, tweedehands en/of biologisch daarentegen, daar doe ik graag wat moeite voor.

De schoonmoeder kreeg dus een handtas. Een handtas waar ze eigenlijk al een tijdje op wachtte. De tas bestaat uit gerecycleerde rokken: de veelkleurige was een rokje van haar dochter dat niet meer gedragen werd, de groene stof komt uit een rok van mijn meme, de binnenkant is een stuk (stevige maar dunne) jeansstof, afkomstig van een lange rok van mijn schoonmoeder.

handtas-buttercup-detail

handtas-buttercup

Mijn schoonzus kreeg een pennenzak, ook helemaal naar wens. Ze koos zelf het stofje (Forest – Monaluna) en gaf duidelijke richtlijnen over de vorm en de grootte. Een simpel ritstasje dus.

pennenzak-forest

Om de cadeauchaos enigszins te beperken, organiseerde mijn schoonzus een Secret Santa, in combinatie met verlanglijstjes, zodat niemand nutteloze brol zou krijgen. Ik trok de naam van haar schoonmoeder (volgt u nog?), kocht wat tweedehandsspulletjes die op haar verlanglijstje stonden en maakte toch maar gauw nog een ritstasje, helemaal assorti met haar laptophoes.

ritstasjes-poezen

En dan kreeg een schoontante ook nog een wasspeldenschort, die ik vergat te fotograferen. Maar wie het interesseert: het is ongeveer dezelfde als nummer 3 van deze reeks.

De laatste weken van 2012 naaide ik nog meer: een paar inlegacties voor de buren die mij ondertussen weten te vinden als ze een broek kochten die toch wat te lang was, een paar herstellingen, wat gerecykleer en nog een resem ritstasjes. Maar dat, dat zien we morgen dan wel weer. Of een andere dag!

Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “Eindejaar 2012: een samenwerking van Santa Claus en zijn KerstElfje

    1. Ah nee he, mijn schoonzus heeft niet echt iets te maken met mijn moeder. Allez, tenzij de definities van schoon- variëren in verschillende delen van Vlaanderen 😉

  1. Awel ja, ik dacht hetzelfde als owl my god. Maar dat zou te simpel zijn, misschien. Schone spullen, Kelly! Gij zijt 2012 goed geëindigd en 2013 al goed begonnen me dunkt 🙂

    1. Wel, ik zie dat ik nog de link van de Buttercup-tas gebruikt had, maar eigenlijk heb ik het patroon absoluut niet gevolgd. Ik was ermee begonnen, maar ik vond het toch nogal klein dus heb ik het met de losse hand groter gemaakt en de afwerking helemaal anders gedaan…

  2. Allemaal schoon! Pro zelfgemaakte kerstcadeautjes, duh! 😀

    Oei oei, ik ben geen held in steken. Heb het papiertje al niet meer, dus zal het proberen uit te leggen in mijn eigen woorden. Het is afwisselend rechts averechts en tussen elke steek moet ge een lus maken. Die lus moet ge elke naald laten vallen en er weer eentje maken tussen elke steek. Dus rechts, lus laten vallen, lus, averechts, lus laten vallen, lus, rechts, lus laten vallen, … En dan krijgt ge zo'n sjaal met grote gaten, die overigens super warm is! 🙂 En die is heel snel klaar. Op 2 uurtjes als ge goed doorwerkt. Ik kan hem twee keer rond mijn nek doen. Er zal binnenkort wel eens een aan-foto van verschijnen 🙂

Reageer