Allemaal rokjes: een eerlijke wikkelrok voor Gerhilde

In november schreef ik over de wikkelrok die ik voor mijn schoonmoeder had gemaakt. Diezelfde dag kreeg ik een mailtje van Gerhilde: of ik voor haar niet ook zo’n rok wilde maken. In een tweedehandsstofje of een fair en eco stofje, graag. En ja, gemaakt in goede omstandigheden, dus, want Gerhilde wil zo veel mogelijk fair & eco kleding in haar kleerkast. Ah ja, dat zag ik natuurlijk wel zitten! Dus voegde ik “wikkelrok voor Gerhilde” aan mijn maaklijstje toe.

Mijn volle naaiagenda liet het niet toe om er direct in te vliegen, dus vroeg en kreeg ik tijd. Oef. Een paar weken later bestelde Gerhilde stof bij Georgette. Want ja, als je zoekt naar fair & eco stofjes, ben je daar aan het beste adres als je ‘t mij vraagt. Iets later belandden de Stickly Rockers van Zonen09 in mijn brievenbus. Ik waste de stof voor (dat doe ik altijd meteen bij ontvangst) en liet ze daarna nog wat liggen, wachtend op vrije-Kelly-tijd.

Toen in maart de zon begon te schijnen, begon het bij Gerhilde te kriebelen om de rok te beginnen dragen, dus ik schoot gauw in actie. Ik zette hem op de planning en paste het patroon aan aan de maten van Gerhilde – een beetje buiten mijn comfortzone, zo zonder model en van op afstand en met een stof die niet meer overal voorradig is … Spannend, joh! Oké, het is wel een wikkelrok (heel bewuste patroonkeuze!), maar toch, dat moet ook wat goed zitten, hé?

Een paar dagen nadat ik de stof naar Gerhilde had gestuurd, maar deze keer in rokvorm, kreeg ik een maitje. “De rok past, hoera!” Pfieuw en hoera, inderdaad! In ruil kreeg ik van Gerhilde een boek van op mijn verlanglijstje – woot woot!

Tijdens het maakproces ben ik trouwens helemaal verliefd geworden op de kwaliteit van de stof. Echt. Ik legde ze even op de schouders van Stefan en hij knikte instemmend toen ik voorstelde om er een hemd van te maken. Dus jawel, binnen een paar maanden zien jullie de stof hier nog eens passeren! En deze wikkelrok voor Gerhilde? Ik hoop dat die twee nog jaren van elkaar zullen genieten. Ik durf wedden van wel.

Benieuwd wat Gerhilde zelf te vertellen heeft over haar nieuwe, faire rok? Check haar blog!

Patroon

Aangepaste wikkelrok à la Allemaal rokjes

Stof

Stickly Rockers van Zonen09 – met GOTS-label (check ook mijn algemene blogpost over de Zonen09-stoffen), gekocht bij Georgette 

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Allemaal rokjes: een eerlijke wikkelrok voor Gerhilde

  1. Mooi mooi mooi alweer Kelly!
    (en nu wil ik ook een bestelling plaatsen, zal maar wat wachten tot je verhuisd bent zeker ;-))

Reageer