Een zwaaike naar de lente

Het begin van de lente werd gevierd. Onbewust, helemaal vanzelf. Pluk de lente, zoiets.
De dag begon met zelfgeknede sandwiches en zelfgemixte overheerlijke amandelchoco (hetzelfde recept als hier maar met amandelmeel want het moest vanmorgen rap rap gaan). Zalig! Ik wou dat ik u allen een stukske kon laten proeven, of zelfs nog maar ruiken, maar goed, dat gaat dus (nog?) niet.
En toen ik thuiskwam, vond ik een dikke envelop in de brievenbus. Ik liet mij namelijk exact een week geleden een beetje gaan bij het shoppen in de Nieuwe Tuin. Het mag volgens mijn ‘regels’ der koopvrijheid, want ‘t is eten he. Nu ja, het moet eten worden… hopelijk 🙂 
De buit:

De favorieten:

En dan ben ik maar gestopt met favorieten uit te kiezen. Eigenlijk zijn het allemaal favorietjes.
De vorige moestuingerelateerde activiteiten dateren van exact een week geleden.
– de bescheiden zaadjescollectie werd verzameld 
– mijn tuinbijbel deed zijn wederopstanding, en het minimoestuinboekje kwam er braafjes bij liggen
– er werd nagedacht over vruchtwisselingsdingen
– er werd een soort van zaaiplanning opgesteld (nu ja, ik begon eraan, maar de volgende dagen moet die aangevuld worden gezien de aankomst van de buit)
– ik ging nog wat lectuur halen (haaa, het plezier van nog eens op mijn gemak in de bibliotheek rond te struinen)
– er werd in de aarde gewroet
(en bovenstaand bakje kreeg een warm jasje 😉 ) 

En om deze mooie lentedag af te sluiten werd er zeer smakelijk gegeten: paella en een lenteslaatje – van al die kleurtjes word je toch vanzelf een beetje vrolijk?
(gebaseerd op dit recept

(oeps, weer een scrollpostje… 😉 )
Volgend bericht
Vorig bericht

15 reacties op “Een zwaaike naar de lente

 1. Wat prachtig, al die zaadje. Hebben, hebben, hebben… Mijn probleem is dat ik altijd veel te veel moois koop, en me dan realiseer dat mijn moestuin maar bescheiden is. Jij moet een flinke tuin hebben!

 2. Wij wonen voorlopig nog in een appartement.. Ik probeer daar al te kweken waar ik kan, maar echt zaaien om dan volop uit te planten zit er nog niet in.. Als ik je post zie kan ik alvast eens wegdromen 😉

 3. Super!! Mijn vriend is er ook volledig voor aan't gaan met de moestuin (ik help waar ik kan, vooral zaaien doe ik graag)… onze vensterbanken staan al vol zaadbakjes: zelfgewonnen paprika-zaad, allerlei soorten tomaten, spitskool, knolselder,… superieur om elke dag te kijken of er al scheutjes zijn. 🙂

 4. Kellyke, uwe blog is zalig! Ik heb ook een blog maar die is nog zeer leeg -> maar ik ga er werk van maken. En die groentjes: hmmm! Heerlijk! Ik heb ook al zaadjes gekocht. Binnenkort begin ik ook aan de kweek :-)! Dikke zoen van uw (collega..:-)) Steffi!

 5. Oh ik ben jaloers op al dat schoon zaad. Misschien moet ik eens herbeginnen met scheuten enzo in ons tuinloos en balkonloos huisje.

  Voor de avocado's: laat ze rijp worden. Dan is het vruchtvlees zacht en kan je ze gewoon uitlepelen. Anders is dat inderdaad niet echt geweldig lekker. Je kan chili sin carne maken en daarbij een avocado prakken met het sap van een kleine citroen, 1/2 chilipepertje, peper, zout, 1/2 uitje zeer fijngesnipperd. Dat is heel lekker. Zeker voldoende peper en zout toevoegen.
  Of op een tortilla met bonen (ook weer met citroensap, peper en zout)
  of in een salade zoals deze: http://www.legourmandbelge.be/groene-gehakte-salade-met-avocado.html

  En als dat nog allemaal niet meevalt is een masker misschien nog niet zo'n slecht idee :-D.

 6. hihi, ik zag de eerste foto en dacht dat je memory of lotto of zo ging spelen 😉 Wauw zeg, zoveel!! Duidelijk veel lentekriebels! 🙂
  Wij hebben vandaag zonnebloemzaadjes en courgettezaadjes gekocht.
  Heel veel succes en geniet ervan! (plezant hè!)
  De paella ziet er heerlijk uit, inderdaad mooi kleurrijk!

 7. Peter Bauwens, ik heb er ook het een en ander van, omdat het net dat ietsje anders is en o zo leuk ( en ook nog nog eens verre familie langs vaders kant :0), en over familie niks dan goed :0))
  U slaatje ziet er uit om zo de tuin in te kruipen, samen met een goed boek!
  Da weer mag gewoon blijven duren!

Reageer