Een uitdaging nodig?

Alexia kondigde even geleden het initiatief “Dagen zonder vlees” aan. Zij heeft besloten om te vasten, en niet zomaar te vasten, maar vegetarisch te vasten. En zij wil niet alleen zichzelf, maar ook anderen uitdagen, om met z’n allen 40/46 dagen geen dieren te eten. Alexia voert geen betoog voor 100% vegetarisme, wel wil ze met deze collectieve inspanning het besef helpen verspreiden dat minder vlees ook kan. 
En het ‘kan’ niet alleen gemakkelijk, het is ook nog eens goed: voor de bossen, voor het water, voor de lucht, voor de bodem, voor de dieren (logisch), voor de gezondheid, voor je culinaire verrijkingen, …
Wat houdt dit nu concreet in?
Je gaat naar dagenzondervlees.be (en leest daar een beetje).
Je klikt op de “Ik doe mee”-knop.
Je klikt op “Ik ben geen vegetariër.”
Je geeft je adres op en dan zul je wekelijks een berichtje met een link ontvangen, via dewelke je dan kan aanduiden hoeveel dagen van de voorbije week je geen dieren gegeten hebt. Elke dag telt! 
Snel beslissen, want 9 maart begint de vastenperiode!
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Een uitdaging nodig?

  1. Ik doe mee! Dat heeft nu op zich niets met het initiatief te maken, ik heb "Dieren eten" van Foer bijna uit en dat geeft wel stof tot nadenken, nl dat ik maar één reden meer tot vlees eten kan vinden; "het is lekker"…

    Toeval wil dat ik ook tamelijk wat kilo's af moet vallen; dus ik doe eigenlijk aan een dubbele vasten!

  2. Heb me ook ingeschreven. Ik heb eens tussen de recepten gekeken en het was voor mij een ware ontdekking. Ik zal zeker niet verhongeren.
    Bernadette

Reageer