Een twijfelachtige Plantain (denk ik)

Wat mij bezielde toen ik dit stofje enkele jaren geleden kocht? Ik vroeg het me onlangs ook af. Hoogstwaarschijnlijk was de aankoop het gevolg van nood aan tricot maar een te laag aanbod. Als je weinig keuze hebt, tja, dan kies je wat er nog redelijk oké uit ziet. Op diezelfde dag enkele jaren geleden kocht ik trouwens de stof voor mijn relatief weinig gedragen Zsazsa-kleedje.

plantain T-shirt Deer and doe 1

Pas op, ik vind het absoluut geen lelijk stofje, maar het was wel een impulsaankoop. Kopen om te kopen, ook al hadden ze eigenlijk mijn gerief niet. Tijd om het eindelijk eens te verwerken, dacht ik zo. Ook weer een impulsbeslissing, trouwens. Ik wilde gewoon al lang een Plantain maken, een gratis basispatroon van Deer & Doe voor een T-shirt met lange of korte mouwen (in tricot dus!), hier te downloaden in het Frans en in het Engels.

stofje

In combinatie met een ander, neutraler stofje, was deze Plantain wellicht een voltreffer geworden. Nu zorgde hij ervoor dat mijn lippen een rare beweging vormden bij de eerste pasbeurt. Maar ja, ik had geen bijpassend stofje (mijn stoffenkast telt maar een stuk of tien stofjes). Nu lijkt het eerder op een pyjama. Maar dat is volgens mij voornamelijk/hopelijk te wijten aan het motief. Aaargh!

plantain T-shirt Deer and doe 3

plantain T-shirt Deer and doe 2

Maar dat patroon, die Plantain is dus zeker wél een blijvertje. Ik maakte maat 38 en zou in het vervolg eigenlijk in principe enkel misschien wat meer tailleren. Hoewel zo’n los T-shirt ook wel eens plezant is om te dragen natuurlijk. Kijk, redelijk happy Kelly!

(meer zelfs: redelijk happy Kelly na een pffft-maandag en een natte fietstocht!)
Patroon: Plantain van Deer & Doe
Stof: Stoffen van Leuven (van enkele jaren geleden)

Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Een twijfelachtige Plantain (denk ik)

  1. Haha, een "redelijk happy" Kelly. 😉

    Ik vind het een beetje een bommastofje, sorry. Moest er nu nog een fel kleurtje inzitten of zo.. Het model is wel heel mooi vind ik, staat je super! Tailleren mag, maar moet niet vind ik. Bij mij zou dat wat lossere wel welkom zijn om één en ander te verdoezelen, haha.

    En idd, een effen giletje kan wel wonderen doen!!

  2. Dat stofje poef, ik moet bekennen dat ik van heel neutraal ben hoor dus aan mij heb je qua drukke kleuren en patroontjes niet zo veel. Maar vind wel heel leuk model, wie wil er immers niet af en toe zo'n fijn modeletje aan 🙂

Reageer