Een tasje, een grote zak, KW-buit en schoonmaakavonturen

De examens zijn gedaan (al van woensdagvoormiddag hoor), de verhuis staat voor de deur, verjaardagen moeten gevierd worden, mijn dringend-te-naaien-lijstje moet dringend ingekort worden… Dus wordt er hier lustig en rustig genaaid en af en toe wat ingepakt, tenzij ik mij in het schoonouderlijke huis aan de zijde van mijn toekomstige woonpartner bevind natuurlijk.
Een van mijn stiefzusjes wordt binnenkort 9, maar gisteren werd ze al gevierd. Tot enkele weken geleden maakte ze een kunstwerkje uit parels en pailletten. Dit wilde ik verwerken in iets anders, en uiteindelijk vond ik daarvoor een gemakkelijk te maken tas (handleiding van mmmcrafts). Naar ‘t schijnt zijn rood, roze en zwart haar lievelingskleuren. En zie, dit heb ik ervan gemaakt…

En ze leek er blij mee 🙂 (En mijn mama was ‘jaloers’, zij houdt ook van rood en zwart 😉 )

Intussen is ook de zak voor mijn petekindje af, de zak voor al zijn spulletjes die hij wil meenemen als hij bij mij op logement komt 🙂 Het is een gigantische zak, grotendeels gemaakt volgens de handleiding van vlijtig. Maar iets groter, met zakjes binnenin en afgewerkt met biais (want de groene stof is zeer dik en ik vreesde dat ik anders toch maar weer naalden zou breken…). Ik vergat er zelf foto’s van te nemen, maar gelukkig heeft mijn tante ook een fototoestel 😉

Die groene en die rode stof doen me trouwens denken dat ik mijn laatste kringwinkelbuit nog niet fotografeerde en met jullie deelde… Bij deze, voilà, dit is sinds kort van mij 🙂

(de zwarte en de bruine stof zijn stretchstoffen, misschien goed voor een rokje…)
En momenteel ben ik druk in de weer met eloleo-zakjes! Nog maar 1 naald gebroken… Ik vrees trouwens dat ik dit jaar niet meer aan de 210 zal geraken 😉
Trouwens, het bewijs dat er hier lustig genaaid wordt: mijn naaimachine (tot Lucas gedoopt door een van de stiefzusjes, die ook impliciet stelde dat mijn machine hermafrodiet is, want als ik ermee werk, is het een jongen, en als een man ermee bezig zou zijn, is het een meisje, de logica van een kind, fantastisch toch… van beroep wil ze trouwens ‘prinses’ worden, hihi) was nog niet zoooo lang geleden schoongemaakt, maar het was toch even schrikken toen ik haar ingewanden zo vol stof zag… Tijd voor een snelle poetsbeurt!
‘t Is niet perfect proper, maar ik wil nu echt wel verder eloleo-en 😉
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Een tasje, een grote zak, KW-buit en schoonmaakavonturen

  1. Ha! Met zo'n tas zou ik ook wel blij zijn!

    En normaalgezien moet je om de vier of vijf uur dat je naait je naaimachine schoon maken. Als je werkt met fleece of een stof die veel plusht, dan moet dat zelfs iets vaker. Maar met naaien bedoel ik ook echt naaien, niet het strijken van naden en vastpinnen en knippen en dat soort dingen. Het daadwerkelijk bezig zijn met je naaimachine. Vergeet ook niet af en toe je machine te oliën zodat alles lekker "smooth" blijft gaan. 😉

  2. Een naaimachine hoort ook wat stof te hebben, aldus Vermiljoen (en ik ga ervan uit dat zij daar verstand van heeft, zo opgegroeid zijnde met naaimachines).

    Te proper is dus niet goed, he. 😉

  3. Eloleo-en? Hi! En ik zal deze zomer ook serieus moeten doorwerken om nog aan die 210 te geraken. Leuke tas heb je gemaakt! Handgemaakte cadeautjes worden altijd toch geapprecieerd, tof om de reacties te zien.

Reageer