Een plastiekenzakskesrol

Aanschouw één van mijn laatste naaisels: de plastiekenzakskesrol!

P1140429

Met behulp van mijn recentelijk aangekochte snijmat en cirkelsnijder (zoooo’n handige spulletjes!) sneed ik vierkantjes van 10 op 10 cm uit de net iets grotere maar niet voldoende grote overschotten stof, die ik aan elkaar patchworkte. Het idee komt van Mme Zsazsa, over de uitwerking lag ik een nachtje wakker. Want ik wilde het vanbinnen ook mooi afgewerkt hebben en langs onder- en bovenkant stroppen en gemakkelijk kunnen bevestigen (nu hangt de rol dus aan de trapleuning – zo wordt dat ding nog eens voor iets anders gebruikt ook – ik hou van multifunctionaliteit).

P1120406

 

En nu hoor ik u denken, allez, Kelly, plastieken zakskes, huh? Ja, ik vraag NOOIT een plastieken zakske in de winkel. Ik heb een grote tas en meestal heb ik één of meerdere eloleozakjes mee, maarmaarmaar, ik heb verklaringen: ten eerste vergeet mijn vriend vaak een stoffen zakje mee te nemen* (ik zal hem eens wat ‘mannelijke’ eloleozakjes moeten maken 😉 ) en ten tweede zitten er ook veel in van familieleden die ons iets meebrengen en dat zeer vaak in plastic zakjes transporteren** – jaaa, ik zal nog eens eloleo’kes moeten uitdelen!

P1140438

EDIT 2016: de plastic zakjes zijn quasi verdwenen. Nu zitten er voornamelijk herbruikbare zakjes en tasjes in!

* Maar ik vergeef het je, hoor 😉
** En jullie zijn uiteraard ook vergeven! En ik vergeef mezelf ook, want ik draag zelf ook natuurlijk een beetje de schuld, want eigenlijk moet ik jullie gewoon nog wat zakjes maken he… Ooit!

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Een plastiekenzakskesrol

  1. Ik denk dat het zo'n 26 euro was, mini-rolmes en maxi-snijmat. Niet goedkoop, maar ik plan er wel enkele jaren mee verder te kunnen 🙂 Ze komen van een groothandel in Moorsel, maar bij de Veritas heb ik er ook zien liggen, dacht ik…

Reageer