Een multifunctioneel baby-peuter-kleutercadeautje

Onlangs beviel ex-collega en nog-steeds-vriendin S. van haar eerste kindje. Ha, weer een reden om mijn naaimachine te bezigen! Alleen wist ik niet goed wat te maken. Ik bedoel, een baby’tje, dat heeft niet veel nodig hé. Uit kleertjes groeien ze DIRECT en slabben gooit men wellicht naar de kop van nieuwe mama’s. Toch?

kaphanddoek
Aangezien ik niet graag zomaar iets maak, liet ik een andere ex-collega die meer contact heeft met S. eens polsen. Een dekentje of een badjas kon ze wel nog gebruiken, naar ‘t schijnt. Ik besloot de twee wensen te combineren en maakte … een dekentje met een kap. Multifunctioneel, want hij zal eronder kunnen slapen, erop kunnen spelen, erin kunnen gewikkeld worden na een badje, en groot, zodat hij er een paar jaar van kan genieten. Daarom dus “baby-peuter-kleutercadeautje”, ha!

kaphanddoek-dekentje-met-kap-biostof

kaphanddoek-dekentje-met-kap

Het enige jammere aan dit naaisel: de badstof was dunner dan verwacht en trok scheef bij het voorwassen. Ik duim dat ze zich nu ‘gezet’ heeft, zodat het dekentje zijn vorm wat behoudt na de volgende wasbeurten.

kaphanddoek-biostof
Zondag ging ik dat schone kind van dichtbij bekijken. Ik denk dat hij ermee zal staan, met zijn dekentje met een kap.

Stof: duifjes van Copenhagen Print Factory (GOTS-gecertificeerd) + crème badstof van hotstof.be.
Patroon: wentiti.be – maar dan zonder paspel want ik had geen zin in paspel.

Volgend bericht
Vorig bericht

15 reacties op “Een multifunctioneel baby-peuter-kleutercadeautje

  1. Zoiets wordt inderdaad heel veel gebruikt! Lilith is bijna zes en wil nog altijd alleen maar haar (gekochte…) kaphanddoek die ze al heeft sinds ze baby was.

Reageer