Een lunchzakje – de ietwat gebrekkige testversie

Geen eloleo-zakje deze keer (maar die komen nog hoor, maar nu staan er even andere maaksels op het programma), maar wel een lunchzakje. Materiaal: beddegoed van den opa (waarmee ik ook al dit eloleo-zakje maakte), linnen hemd van de bazin van mama, blauw tafelkleed van mama. Enkel de naaigaren en het biaislint zijn geschiedenisloos.

  

De handleiding komt van hier. Maar ik waarschuw u: kijk niet naar de afmetingen in het kadertje “Fabrics & Interlinings Required”. Ik had namelijk al mijn stukken stof schoon geknipt volgens de afmetingen die daar staan, maar die kloppen niet (of ligt het nu echt aan mij?). Aangezien ik het niet goed zag komen (tijdens het opspelden van de zijkant aan de voorkant bleek de zijkant te kort / de voorkant te groot), heb ik dan toch maar het patroon voor de ‘front panels’ afgedrukt en op mijn lapjes gelegd. En stukken moeten afknippen… 
Ik heb i.p.v. ‘woven interlining’ en ‘vilene light weight fleece’ opnieuw stukken uit een oud, lelijk tafelzeil geknipt om het zakje te verstevigen. Maar omdat dat tafelzeil nogal dik en stijf is, is randjes omplooien moeilijk, dus heb ik een biaiske gebruikt om het af te werken. Zwart, omdat ik enkel zwart en wit heb, en het wit paste er nog minder bij. De handvaten heb ik er op de buitenkant en lager dan gewoon aan de rand aangenaaid, zodat binnen- en buitenkant samenhangen, voor extra stevigheid. 
Ik twijfel nog of ik er zwarte knoopjes aan zou zetten, gewoon ter versiering… Wat denkt u, met of zonder?

En wat zou daar nu beter bij passen dan een opvouwbare stoffen brooddoos? Want geef toe, dat ziet er toch veel schoner uit dan de gemiddelde plastieken brooddoos…?  (op voorwaarde dat er schone stofjes in voorraad zijn natuurlijk 🙂 )

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Een lunchzakje – de ietwat gebrekkige testversie

 1. Ik ben pro zwarte knoopjes. Niet omdat ik knoopfanaat ben, maar omdat dat zwart, dat anders niet in je stof zit, nog eens terugkomt. Plus; knoopjes zijn leuk! 🙂 Ik vind het overigens wel goed gelukt, ondanks alle probleempjes.
  Ik heb trouwens een doorschijnende paarse brooddoos, die toevallig perfect past bij onze paarse fles, haha. 🙂

 2. Hm, ik zou ook voor "met knoopjes" gaan, maar ze is ook schoon zoals ze is.

  De opvouwbare brooddoos is ook wel nog iets tof, maar minder praktisch denk ik… (om te pletten dan)
  Alhoewel dat ge wel direct een servet bij de hand hebt als alles op is, ook niet onhandig. (of een placemat als je het wat handig aanpakt met het vouwen)

 3. Ja, ik dacht eerst ook dat zo'n opvouwbare brooddoos onhandig is, maar als je dat in combinatie met deze zak gebruikt en er gewoon voor zorgt dat ze bovenaan ligt, dan lijkt het mij geen enkel probleem. Ik vind het voordeel vooral dat je geen plaats 'verspilt'. Mijn eigen brooddozen zijn namelijk altijd te klein of te groot, dit past zich gewoon aan aan mijn boterhammetjes 🙂

  En inderdaad, je hebt meteen ook een placematje. Een servet zou ik apart naaien en erbij steken, dan moet de brooddoos niet na 1 keer gebruiken in de wasmand…

 4. Leuk gemaakt. Ik ben ook fan van de knoopjes. Geeft het iets extra. Ge kunt ook toile cirée (ik weet niet hoe je het schrijft) gebruiken aan de binnenkant. Dat kun je gewoon even afvegen.

Reageer