Een last minute rokje

Vandaag trouwt mijn moeder, voor de tweede – en hopelijk laatste – keer. Een speciale gelegenheid. Al weken geleden had ik dan ook het plan om een rokje te maken. Niet dat ik vind dat je voor elke speciale gelegenheid een speciale, nieuwe outfit nodig hebt, maar gewoon, zodat ik een deadline had. Zonder een deadline was de stof misschien nog jaren blijven liggen, of gebruikt voor iemand anders. Maar eindelijk, gisterenavond hadden we niets gepland. En ik had ontspanning nodig, na een droevige namiddag, vol onvriendelijke verkoopsters en een beetje slecht – of toch zeker minder goed – nieuws. 

Ik gebruikte Hella’s werkbeschrijving en een geleend rokje met de perfecte afmetingen voor dit snel gemaakte, luchtige, maar vooral comfortabele rokje. Zwart, want daar hou ik nu eenmaal van (en het was, naast het beige, de enige rekstof die op dat moment in de kringwinkel lag 😉 ). Een half uurtje geleden naaide ik het onderaan nog, dus ik ben geslaagd, ik heb nu een eerste zelfgemaakte, last minute rokje. Oh, en als het nu echt niet gelukt was, had ik wel een plan B, ‘t is te zeggen, ik had al de toestemming gekregen om in de kleerkasten van mijn schoonzus en/of schoonnicht te duiken, op zoek naar een vlekkeloos rokje 🙂 En om te voorkomen dat ook dit bevlekt wordt, zal ik het beter nog eventjes uit doen, want onze buurvrouw heeft net een kommetje verse soep gebracht 😉

En kijk, toen ik gisteren en vanmorgen aan het naaien was, hield Nel mij (en de straat) in het oog. Ik denk dat ze zich soms een beetje een kat voelt, zo klauterend op de leuningen van de zetels 🙂

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Een last minute rokje

  1. Bedankt voor jullie leuke reacties 🙂
    En voor wie het nog zou interesseren, het is nog een zeer plezante avond/nacht geworden.

    En ik ben nooit anoniem geweest, hoor, Lila 🙂 Check trouwens mijn profielfotootje 😉

Reageer