Verblijdingen [1]

Oftewel: Een korte rondleiding ten huize Kelly & Stefan.
Eerst en vooral: de verrassingen van de dag…

Ja, er staan een kerselaar, twee appelbomen, drie perenbomen, een stekelbessenstruik (naast enkele andere jonge bomen), en ook nog rabarber en hier en daar wat aardbeienstruikjes in onze tuin. Zalig vond ik dat, toen ik het gisteren ontdekte.

Dit zal trouwens het zicht zijn als ik aan onze bureau/tafel zit…

Maar de parasol is niet van ons hoor, wie heeft er een parasol nodig als er zoveel bomen in de tuin staan?
En dit zie je als je de trapjes naar beneden gaat:

Het einde van de tuin is niet te zien… Zelfs het tuinhuisje is niet meer te zien… 

Het is niet zo’n grote tuin, maar hij staat dus wel vol bomen op het grasperk links en (verwilderde) struiken in een afgebakend stuk rechts, dat later gedeeltelijk moestuin zal worden.

Kijk, een gigantische laurierstruik/-boom!

En deze ruimte wordt mijn naai-/ontspannings-/dans-/kortom: ‘chill’-kamer 😉

En dan nu nog een reeks foto’s van kleinere verrassingen en spulletjes waarmee ik heel blij ben…
 • het hippe retrokastje (stond hier nog)
 • de citroenpers, het bijenpotje, de sjieke bestekbakken en een set fruitige tassen van de opa van mijn vriend
 • de leuke retrokleuren van de binnenkant van de koelkast* en dan vooral van de eierhouders
 • en de zalige geel-oranje kleur van de gordijnen op de bovenverdieping
 • de leuke retro-rekjes
 • de witte, heel lichte, ruime keuken voor extra veel kook- en bakplezier 🙂 (hier nog volop onder handen aan het genomen worden, met de hulp van Mister Froggy, Madam Ecover en mijn sponsjes, waar ik ook helemaal weg van ben 🙂 (check ook die gordijnen, die mogen zeker blijven hangen!)
En nog leuk: onze buurvrouw, aan wie we gisteren onze komst meldden, is een zus van vriends grootvader, in de tachtig, nog zeer fit, oh zo vriendelijk en zei al dat we onze muziek luid mochten zetten, haha 🙂 (en ja, dat doen we wel, om Werchter toch een beetje te kunnen meemaken…)
Ah ja, het laatste goede nieuws dat ik te melden heb: ik ben geslaagd met grote onderscheiding 🙂 
*  De koelkast stond hier ook nog, maar ooit vervangen we ze wel door een kleinere en waarschijnlijk ook zuinigere koelkast. Enkele maanden geleden stelde ik me de vraag of ik zonder koelkast zou kunnen, maar vriend zag het toch niet zo goed zitten, en ik geef toe dat ik fruitsap ook het liefst koelkastkoud drink… Zeker in dit weer 😉 Maar in de winter kunnen we de koelkast nog altijd uit het stopcontact trekken…
Volgend bericht
Vorig bericht

13 reacties op “Verblijdingen [1]

 1. Gefeliciteerd…. eerst en vooral met het geslaagd zijn!
  ten tweede ook met je verhuis en prille samenwoning
  en ten derder om zoveel blijdschap en verwondering te delen dat ik er zelf ook helemaal content van wordt.

 2. Proficiat! En spannend, hé, dat verhuizen en samenwonen!
  En de verrassingen in de tuin (die er toch niet zo klein uitziet?) zullen misschien wel blijven: hier kwam er plots vanalles uit de grond en stond er elk seizoen wel iets in mooie kleurtjes in bloei! Vorige week hebben we nog een verstopt mini-jeneverbesstruikje gevonden 🙂

 3. Ten eerste Proficiat!
  Ten tweede: Wauw!!! Dat ziet er een superhuis uit. Het leuke aan een tuin die er al is, is dat je daarop kan verderbouwen en dat je hoge struiken en bomen hebt! Dat mis ik hier soms wel!
  En heel leuke spulletjes trouwens.

 4. Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties 🙂

  Severien, eerst en vooral vakantiewerken, en misschien ga ik doctoreren, maar of dat doorgaat weet ik pas in november… Wat ik in de tussentijd kan/mag/wil doen, moet ik nog eens bekijken… 🙂

Reageer