Een hoopje redenen waarom ik zo genoten heb van Biolicious

Zondag ging ik nog eens naar Biolicious. Dat ik ervan genoten heb, maakt de absoluut niet originele titel wel al duidelijk. Als wannabe goeie blogger maakte ik een paar foto’s, om mij, later als mijn geheugen begint te falen, te herinneren hoe tof ik deze editie vond. Oh ja, en ook een beetje omdat ik een paar Goeie Tips voor fans van bio lekkers en leuks heb, gratis as usual (ik word hier nooit rijk van, aargh!).

art d'eco kelly eeckhaut biolicious

Het is een gewoonte geworden dat Sofie van fiekefatjerietjes mijn trouwe beurspartner is. Zij houdt me compagnie, zij bewaakt mijn stand terwijl ik een workshop geef, zij brengt ook altijd lekker eten mee, dat ze dan zo graag deelt, want zo is Sofie. Ze staat absoluut niet graag op de foto, maar de suikervrije minimuffins die ze bijhad als proevertjes protesteerden gelukkig niet. Wreed lekker, vonden ikzelf en de 59 andere proevers. Het recept staat al op haar blog, mocht je goesting krijgen.

biolicious-7

Tip 1: De suikervrije appel-kaneel-gembermuffins van fieke. Pin DIRECT het recept via fiekefatjerietjes. Straks mag ook.

Georgette aka Ruth en haar bevallige stoffen waren er ook. Ruth is een toffe madame, en dankzij Sofie kon ik af en toe een babbelke slaan met Ruth. En haar stoffen betasten. En haar laatste naaisel eens van dichtbij bestuderen. En nog meer stoffen betasten. Zo’n beauty’s, ge zou ervan beginnen zwijmelen!
georgette biolicious

Tip 2: Georgette.be, voor al uw GOTS-gelabelde stoffen.

Een nieuwe ontdekking (voor mij toch) was het ijs van het Zweedse Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream. Het is vegan, raw, gezoet met kokosbloesemsuiker of agavestroop en met cashewnoten en kokosolie als basisingrediënten. Ik ontmoette de Zweedse Anna, die het merk sinds een paar maanden distribueert in België, omdat ze dat ijs zo miste nu ze in Brussel woont. Ik begrijp VOLLEDIG waarom. De smaken die ik probeerde, Crème Caramel Coconut Bliss en de Lemon ‘Cheese’cake Joy, waren verrukkelijk. En dat is een woord dat ik zelden gebruik.
biolicious-2
biolicious-1

Tip 3: Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream. Koop het bij Bioplanet of bij een natuurwinkel (check de lijst van Nederlandse en Belgische verkooppunten hier). Vind je het er niet? Vraag of ze het (eens) willen inkopen.

Nog een reden waarom ik zo blij werd: de toffe dames die …

  • hallo kwamen zeggen en een complimentje gaven (dank jullie wel!)
  • mijn express workshop ‘Upcycling met fietsbinnenbanden’ volgden en hun oorbellen daarna trots in hun oren staken (of veilig opborgen)
  • hun exemplaar van Art d’Eco lieten signeren (dat vind ik altijd zo raar en zo tof tegelijk)
  • mijn boek of iets anders kochten (you rock!)

biolicious-5
Wat Sofie en eten betreft nog… Ze bracht niet alleen muffins om te proeven en koekjes om te verkopen mee, maar ook een Marokkaanse salade als lunch. Zo’n Sofie, da’s echt een gerief! Ik smulde na de workshop een kommetje leeg en zat weer vol energie. Het recept staat intussen ook al op haar blog (zo’n rappe!).
biolicious-8

Over eten gesproken: Kevin Storms was er ook! Met zijn Foodstorms, pop-up restaurant, bewijst hij dat Plant-Based Fine Dining bestaat. Op Biolicious gaf hij twee kookdemo’s. Ik kon enkel van het resultaat van de tweede sessie proeven, een komkommer-avocadosoepje. Zonder overdrijven kan ik zeggen: ik mmmm-de na elk schepje, ahum. Na de demo babbelde ik even met Kevin over zijn Vitamix. Op zijn kookeiland had ik zijn keukenmachine-blender gespot, een toestel waar ik al jaren van droom (ja, ook zonder overdrijven). Kevin heeft me definitief overtuigd om die machine nu eens eindelijk te kopen, zo oprecht enthousiast was hij. Merci, Kevin!

biolicious-6

Tip 4: Ga eens eten bij Kevin Storms, spoil yourself, the healthy way!

Tweede ontdekking van de dag was Coco Yogu, een nieuw plantaardig alternatief voor yoghurt op basis van kokosmelk. Momenteel is het nog nergens te verkrijgen, dus kocht ik twee potjes na een proevertje. Dat is zo leuk aan beurzen, je kan eens proeven vooraleer je je geld uitgeeft. De Coco Yogu was verrassend zuur in het begin, maar daarna kwam de kokos echt helemaal naar boven. Ik hou van kokos, dus ik ben fan!

biolicious-3

Tip 5: Coco Yogu, een nieuw plantaardig alternatief voor yoghurt

Ik maakte ook kennis met onze buurvrouw, de dame achter Lounge your life. Haar upcycled industriële lampen vond ik behoorlijk cool, net als haar upcycling-bord. Nog zo’n tof aspect aan beurzen: je kan de medestandhouders (beter) leren kennen, of als bezoeker de gezichten achter je favoriete webwinkels.

biolicious-4

Het was een lange zondag, maar het was een gezellige editie.
Bravo aan de organisatie!
Merci aan alle enthousiastelingen die aan onze tafeltjes passeerden!
Nog veel upcyclingplezier aan de workshopvolgers en boekkopers!

Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Een hoopje redenen waarom ik zo genoten heb van Biolicious

  1. Ik ben er uiteindelijk ni geraakt en heb er dus dik spijt van na je verslagje. Die Crème Caramel Coconut Bliss staat al een tijdje in mijn diepvries te wachten op een proefsessie, inderdaad bij BioPlanet gevonden 🙂

Reageer