Een cadeautje voor hem (en oké, ook voor haar)

Ofwel: “Mijnen uitzet, deel 4”, na deel 1: een opbergdoos uit stof (waar ik trouwens onderstaande al aankondig, “foto’s binnenkort!” was dus nogal gelogen, achteraf gezien…), deel 2: zakdoek / servet nummer 1 (en het is bij nummer 1 gebleven, wie maakt er nu zelf zijn zakdoeken?!) en deel 3: washandjes en keukenhanddoeken uit gerecycleerd materiaal – maar het is misschien niet meer echt gepast om nog van ‘den uitzet’ te spreken 😉 Tijd voor ovenwanten!

Toen Stefan onlangs nog maar eens vroeg wanneer ik nu eindelijk eens ovenwanten zou maken, zette ik dat puntje bovenaan op het prioriteitenlijstje. Al 15 maanden wonen we hier, zonder ovenwanten, ocharme. Een dubbeldubbeldubbelgevouwen handdoek en een te dun pannenlapje (zo eentje) redde ons wel meestal uit de nood, maar de hitte komt daar al snel door, zoals u wellicht ook wel al eens gevoeld heeft.

Stefan is ook zo’n man die verdraagt dat het huis vol pluisjes en speldjes en onafgewerkte projectjes ligt. Dat mijn Viking zijn avonden regelmatig met geratel of geklop vervult. Dat ik enkele kasten vol stof heb… Dus schoof ik mijn tegenzin om met mijn megadikke fiberfill (= de hittebestendige vulling) te prutsen opzij. Eindelijk naaide ik de reeds lang gewenste ovenwanten. En eigenlijk viel het wel mee om met die fiberfill te werken… Note to self: eerst platstrijken (natte handdoek tussen fiberfill en strijkijzer) en dan alle lagen al eens samen vaststikken (eerst in het midden, daarna de rand).

ovenwanten

Patroon ovenwanten

Geïnspireerd door the idea room

Materialen

Ecologisch stofje (Peacock Feathers van Monaluna) van bij Vermiljoen
Groen linnen = onderlegger uit de Kringwinkel
Wit linnen = hemd van iemand die haar kast eens uitkuiste

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Een cadeautje voor hem (en oké, ook voor haar)

  1. Ze zijn kei mooi! Ik heb eens een pannenlap willen maken, ik had verschillende lagen stof van een oude t-shirt gebruikt, het was zo dik dat ik mijn biais er niet rond kreeg! Ach ja, al doende leert men!

    1. Ik gebruik hiervoor 2 laagjes gewone fiberfill (van 2 cm per laagje). Volgens mij zijn er enkel verschillen in dikte. Hoe dikker, hoe beter de isolatie, nu ja, dat vermoed ik toch 😉
      Veel succes ermee!

Reageer