21 dagen lang elke dag een mailtje met plantaardige recepten, tips en een paar leuke verrassingen – say what?! I say … Easy Vegan! Vanaf 1 november, World Vegan Day, daagt EVA enkele duizenden mensen uit om de plantaardige keuken te ontdekken. Extra inspiratie kan nooit kwaad, dus schreef ik mij alleszins direct in. Wie nog?
Ik dook alvast even in mijn blogarchieven. Want plantaardig eten is mij niet vreemd, zoals vooral mijn Instagramvolgers zullen weten aangezien ik daar regelmatig foto’s van mijn eten post met hashtag vegan. Ahum. Ook al ben ik geen fulltime vegan. Ik ben gewoon heel erg enthousiast over plantaardig eten. Maar bon, ik ga daar nu niet over uitweiden. Lijstjestijd!
- Mijn favoriete vegan kookboek is nog altijd The Oh She Glows Cookbook.
- Alleen al omwille van de gebakken ahorn-kaneel-havermout met appel en peer.
- Ooit schreef ik trouwens over mijn vijf favoriete ontbijtrecepten – toevallig allemaal vegan, zeg!
- Plantaardige room maak je gemakkelijk zelf – met cashewnoten!
- Zin in een herfstige smoothie? Probeer wortelcakesmoothie!
- Of eerder granolafan? Maak eens herfstige speculoosgranola.
- Wat doet ge dan op uw boterham? Check mijn top 5 van 5 jaar geleden.
Voor de gelegenheid deel ik ook graag enkele van mijn favoriete recepten (en dan lijst ik enkel nog maar online recepten op):
- fiekes salade met pompoen en kikkererwten
- en haar gevulde paprika’s met mango
- en ABSOLUUT haar pompoenlasagne
- de pittige broccoli met tempeh van Daniëlle
- of haar broccoli met avocado en quinoa – easy en lekker!
- vegan macaroni and ‘cheese’ à la Chocolate Covered Katie + een hoop gestoofde champignons en broccoli graag! (ik maak dit eigenlijk veel te weinig)
- en haar burgers van zoete aardappel
- deze rodebonenburgers vallen hier sinds kort ook in de smaak
- imam bayildi van Feed me Phoebe – zomerse lekkernij!
- deze gemakkelijke soep van kokosmelk en rode linzen
- over soep gesproken: de pastinaaksoep met vanille en amandelkruim van de groene prinses maak ik elke winter minstens een keer
- oh en de miso noedelsoep van De Groene Keuken komt hier ook vaak op tafel
- nog efkes #fangirl-en: op de Oh She Glows-blog staan ook een boel overheerlijke recepten
Ik ga stoppen. Want ik krijg al te veel honger.
Leuk! ik heb me ook aangemeld. We zijn al flexitarier, maar een maandje vegan lijkt me een leuke uitdaging om te beleven hoe dat is!
Super! Ik wens jullie alvast drie héél smakelijke weken! 🙂
Ikke! Ik ga niet noodzakelijk de hele maand vegan eten, maar ben wel heel benieuwd naar de tips. vooral dan die over “minder kaas”. Want melk enzo, dat komt hier quasi enkel nog in plantaardige vorm in huis, maar kaas, ai ai…
Wat mij het beste heeft geholpen om kaas te minderen, was eigenlijk heel simpel: het gewoon niet meer kopen. Dan moet je wel alternatieven zoeken. Of droge boterhammen eten. 😀 Pizza en spaghetti en consorten zonder kaas, dat was even wennen, maar nu vind ik pizza’s mét kaas niet eens meer zo lekker. (en ik kan nog altijd vergelijken, want ik eet nog weleens kaas) Bon, tof dat je meedoet! Veel succes, vooral dan vanaf dag 6 😉 (dat rijmt, jeej!)
Ik heb mij ook ingeschreven! Ik ben al meer dan enthousiast genoeg over plantaardig koken, maar extra tips&tricks mogen natuurlijk altijd 😉
Ik ben ook zo’n fan van Oh She Glows! Heb al keiveel uit haar boek gemaakt maar gek genoeg nog nooit die gebakken havermout. Oh het is bijna weekend, dat brengt me op een idee…
Ik eet al enkele jaren zonder enig probleem vegetarisch, maar vegan eten zie ik echt niet zitten. Geen kaas meer eten? Een onmogelijke (en ongewilde) opdracht voor mij!
Dat begrijp ik, als groot halloumi-fan 🙂 Maar ik heb het ook wel ‘gemakkelijk’, want ik ben lactose-intolerant, dus mijn lichaam legt mij uit zichzelf al op niet te veel zuivel te consumeren en de meeste kazen verdraag het gewoon niet 🙂 Maar hé, easy vegan duurt maar 21 dagen hé! 😉
Een actie met mijn naam, die moet ik volgen!
Heel vreemd: ik ben al 20 jaar vegetariër, dat is meer dan de helft van mijn leven, waarvan in mijn studententijd (lang geleden) 4 jaar veganist, en toch lijkt dit me nu een onoverkomelijke uitdaging.
Oh, echt? Nu ben ik wel nieuwsgierig hoe dat komt! 🙂 Ik zou net verwachten dat het nu veel gemakkelijker is, omdat er meer alternatieven zijn?
ik kom inderdaad uit de tijd dat je als veganist niet op restaurant ging, en als vegetariër kaaskroketten kreeg, en ja, ik besef dat die tijden keihard veranderd zijn – en maar goed ook. Ik denk dat het eigenlijk gewoon gemakzucht is, eerlijk gezegd. Niet zozeer voor de warme maaltijden, maar vooral voor de zoete zondes: het stukje chocolade bij de boterham, de taart op zondagnamiddag, de koekjes tijdens de wandeling. En het idee: ik ben al 20 jaar veggie, heel ons gezin is veggie, da’s ook al iets 🙂
Da’s zeker ook al iets! En als je het zelf zo goed vindt, hoef je niets te veranderen hé. Ik vind het ook gewoon ‘gemakkelijker’ om buitenshuis de vegetariër te zijn, en niet de veganist. Tenzij er lekkere vegan opties zijn, uiteraard 🙂 Maar ik voel me daar goed bij, dus voorlopig geen plannen om fulltime vegan te gaan eten/leven.
Ah fijne tip! Ik heb mij ook ingeschreven, niet met de ambitie veganist te worden (mss ooit), maar ik zou wel graag enkele dingen vervangen door alternatieven
Veel succes! 🙂