Dilemmaatje

Toch maar een vreemd woord, als ik het zo lees, dilemmaatje, maar het is zo geschreven hoor, de Van Dale confirmeert! 😉
Alleszins, via deze weg dacht ik even de raad / mening / … in te roepen van de talrijke lezers (hm hm) van mijn schrijfsels. Het zit zo: ik denk er al een tijdje over om lid te worden van EVA. Het enige wat mij tegenhoudt is het feit dat hun driemaandelijks magazine mijn voetafdruk zal verhogen. Ik wil eigenlijk mijn afvalberg verminderen, maar lid worden van EVA zal mijn papierstapel verhogen. Nu ja, ik zou de magazines wel zo lang mogelijk bewaren, maar uiteindelijk – na enkele maanden, of zelfs jaren, als ik eens mijn kasten opruim of zo – zullen ze (helemaal of gedeeltelijk, ik zou bijvoorbeeld wel de recepten en dergelijke behoeden voor de afvalberg) toch in de papiermand terechtkomen.
Ik heb EVA een mailtje gestuurd met de vraag of de mogelijkheid bestond om het magazine in mijn elektronische mailbox te ontvangen. Jammer genoeg – maar niet onverwacht – was het antwoord negatief. Het wordt blijkbaar wel op gerecycleerd papier gedrukt, wat ik niet had verwacht… Ik neig wel meer in de richting van lid worden, maar toch, ik ben er nog niet helemaal uit 🙂 Ik zou hen namelijk ook kunnen steunen door deel te nemen aan de verschillende activiteiten die ze organiseren, maar daarvoor heb ik dan weer geen tijd en zo…
Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Dilemmaatje

 1. Wat je ook altijd kan doen is je tijdschrift doorgeven aan iemand ipv in de papiermand gooien en vragen of die persoon het dan op zijn beurt ook doorgeeft of bij de dokter vragen of je het daar in de wachtzaal mag leggen.

 2. Ik denk daar ook aan!!!
  Maar ik wil ook zuiniger gaan leven, dus denk ik dat ik dat geld er niet aan wil uitgeven, al vind ik het wel een superorganisatie!
  En ik wil ook van zoveel lid zijn: de fietsersbond, velt, natuurpunt, …

  Ok, wat zever ik. 15€ voor studenten. Ik weet het ook nog niet wat ik ga doen.

  Ik ben nu "Extreem luid & ongelooflijk dichtbij" aan het lezen. Zou eigenlijk moeten blokken, maar het is zo'n goed boek! Sommigen vinden het slecht, maar ik hou enorm van zulke schrijfstijl.

 3. Ok. Ik ben dus wel lidgeworden ineens. Hmpf.

  Een vriendin van mij is lid van Velt en zij geeft mij altijd haar velt-tijdschriftjes. En als ik ze uitheb, geef ik ze ofwel terug ofwel aan mijn schoonzus. ^^

 4. Doorgeven is inderdaad een goed idee, het probleem is alleen dat ik niet goed weet aan wie, gezien de desinteresse bij de meesten uit mijn omgeving. Maar ik zou het wel kunnen proberen! Met kans natuurlijk dat ik word afgeschreven als prekerige vegetariër…

  Celestine, je maakt me nog benieuwder naar dat boek! Nog tien dagen, dan kan ik weer van meer vrijheid genieten!

  Proficiat met je lidmaatschap! hehe 🙂 Het geld op zich vind ik ook zeker niet te veel, ze zijn het waard, maar toch – ik twijfel nog steeds!

  Ik moet ook binnenkort eens mailen naar Oxfam, want daarvan ben ik al een tijdje lid, en die sturen ook driemaandelijks een foldertje, maar ik vind dat ook zo overbodig – die hoeveelheid informatie zou echt wel heel gemakkelijk in een nieuwsbrief kunnen, lijkt mij…

  Van Velt ben ik alleen via facebook lid… Ik heb er wel al aan gedacht om een van hun boeken te kopen. Maar ik wacht nog af tot ik mijn eigen tuintje heb 😉

 5. Ik kan niet anders dan zeggen: gewoon lid worden aja 🙂
  Ik snap je dilemma wel. Ik krijg ook van verschillende organisaties waar we lid van zijn boekjes, het enige al wat nuttiger dan het andere.
  Het Eva-magazine is er nu wel eentje waar ik nog geen enkel exemplaar van weggedaan heb, omdat het heel boeiend is, maar ook omdat er veel recepten enzo instaan die ik nog eens wil gaan gebruiken. En 4 dunne boekskes per jaar pakken niet zoveel plaats in, in mijn kast.
  Je kan ook vragen om lid te worden zonder abonnement op het magazine (ik denk wel dat dat kan) en je enkel op de nieuwsbrief via mail abonneren. Het magazine kan je dan misschien van iemand anders lezen?
  Je kan het geld ook gewoon storten als je wil steunen zonder meer (maar dan betaal je wel de volle pot in de komkommertijd 🙂 of studeer je niet in Gent?)
  Wat betreft de ecologische voetafdruk van het magazine weet ik wel dat ze die zo laag mogelijk houden. Gerecycleerd papier, eco-inkt, composteerbaar vliesje voor de verzending.

 6. Ik heb ooit eens een exemplaar van het magazine meegekregen (toen ik mijnen Dikke Vegetariër ging afhalen), en inderdaad, ik heb toen elke letter gelezen omdat het zo boeiend was. Waardoor het nog altijd, niet veel plaats innemend, in een schuif ligt.
  In de Komkommertijd ben ik nog niet geweest, vorig semester ben ik wel vaak naar de Tasty World geweest – heerlijke burgers!

  Oké, ik moet beslissen he…
  Ja, ik word lid. Ik houd de magazines gewoon mooi bij en wie weet kan ik ze zelfs ooit eens aan iemand uitlenen. En als het me niet bevalt, blijft het bij dit jaar en kan ik daarna nog altijd steunen zonder meer 🙂

 7. Stel dat je de boekskes na een tijd niet meer wil bijhouden, kan je er nog altijd een origineel kookboek van maken op ouderwetse knip en plakwijze om eens cadeau te doen aan iemand. Want geloof het of niet, binnenkort is iedereen vegetariër 😀

  Misschien zien we elkaar wel eens bij een activiteit, wie weet.

Reageer