De zwarte Knip-top

Enkele maanden geleden maakte ik een top. Het was een testmodelletje in de zoektocht naar hét modelletje dat ik zou gebruiken voor mijn Truecolours-stofje van Georgette. Ik was niet 100% tevreden van het eindresultaat, dus uiteindelijk greep ik terug naar een ander model, maar ik wilde de testversie toch op mijn blog zwieren. Met een halfjaar vertraging, maar ssst, da’s oké.

Je moet weten, ik heb het toch best vaak gedragen. Zo vaak zelfs, dat je het intussen al ziet aan de stof. Dat ligt voor een deel aan de stof zelf (tweedehandsje van – blijkbaar – niet zo’n geweldige kwaliteit), maar ook aan het feit dat het al vaak in de wasmachine heeft gezeten.

Knip-top-hals

Waarom ik er uiteindelijk niet 100% tevreden over was? Ik vond de hals uiteindelijk toch niet zo mooi met die plooitjes erin. De mouwen vallen ook iets te wijd en zakken daardoor snel af, wat ik wel oploste door een katoenen touwtje te bevestigen tussen de mouwen, maar toch. Aan de binnenkant is de top in principe afgewerkt met een beleg in tricot met onderaan een rekker, maar die rekker liet ik achterwege omdat ik dat zo’n bizar gevoel vind, zo’n top met rekker vanbinnen. En misschien is het eigenlijk ook een (half) maatje te groot. Ik weet het niet zeker, maar ik had alleszins ook geen goesting om het patroon aan te passen voor een echte versie.

Knip-top-ingezoomd

Maar ehm, ondanks die minpuntjes ben ik wel nog minstens 90% tevreden. Want het is zwart, komt laag genoeg (ik draag niet zo graag top die bovenaan hoog komen) en het zit comfortabel losjes zonder onflatterend te worden. Toptop!

 

Knip-top

knip top

knip top aan

Materialen

Tweedehands lapje tricot

Patroon Knip-top

Knipmode special Zomers tricot van mei 2011
knip origineel mei 2011

 

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “De zwarte Knip-top

  1. Ik vind het ook geweldig goed staan, maar volgens mij mocht je zelfs 2 maatjes kleiner maken, mocht je nog aan een tweede beginnen! (Of toch minstens middenvoor en middenachter een cm voorbij de stofvouw leggen.

  2. Goed idee om die afzakkende mouwen op te lossen met dat touwtje! En ik zei het al op instagram, maar ik vind dit echt een heel mooie top; ik hou wel van iets lossere tops (een rekker lijkt mij hier inderdaad niet zo comfortabel bij) en ik vind de hals en rug heel schoon zo.

Reageer