De zoektocht naar de droomjob *

Ha, die is eventjes gestaakt! Of beter: op een iets lager pitje gezet.

(* als die al bestaat tenminste…)

‘t Is te zeggen: ik ben opnieuw tijdelijk aan het werk, en dus ligt de tijdsverdeling weer wat anders. Vorige week belde mijn vorige (en huidige) werkgeefster me op en stelde me voor om toch nog een paar weekjes ginder te werken (al dat afscheid voor niets dus!). Aangezien ik na een maand thuis en werk zoeken nog geen vaste job gevonden heb, zelfs nog nergens op gesprek ben mogen gaan en eigenlijk al die nederlagen een beetje beu was, heb ik vrijwel meteen toegezegd. 4/5 van de werkweek zit ik nu op kantoor (een dagje in de week vrij voor het schrijven van sollicitatiebrieven dus), en eigenlijk doet dat wel deugd, zo weer werken. Ik voel me nuttig en ik word geapprecieerd, ik ben dus een gelukkig mens 🙂

Een maand thuis, dat betekende: meer tijd om te bloggen, tijd om wat dingen van mijn te-naaien-lijstje te schrappen, tijd om vacatures te zoeken en sollicitatiebrieven op te sturen, tijd voor wat snoeiwerk in de tuin, tijd ook om in samenwerking met de oven en het fornuis mijn en S.’s magen te vullen met heerlijke baksels en kooksels, tijd (en energie!) om een initiatieles tribal buikdansen voor te bereiden en te geven… ‘t Was een mooie maand!

Daarnaast hield ik me ook enkele uurtjes bezig met het sorteren van al de door mezelf gedurende de afgelopen jaren gebladwijzerde tutorials, technieken en gewoon inspiratie voor naaisels, haaksels, breisels en vele andere maaksels (en ook een paar links naar winkeltjes, maar daarvoor maak ik nog een apart lijstje… een andere keer 🙂 ). Ik kwam tot een lijst van 160 items (enkel dingen die ik op ‘t internet tegengekomen ben). ‘t Ziet er zo uit:

Handig hoor. Als ik nu zin heb om iets te maken, scroll ik eens door mijn lijst of sorteer ik op een bepaalde term en de helft van het werk is al gedaan.
Maar intussen staan er alweer 11 items bij op de ‘handwerkerij’-lijst. En geen enkele geschrapt… En dus heb ik me voorgenomen om de lijst maar maximaal 180 rijen lang te laten worden. Nog maar 9 exclusieve plaatsjes op mijn special list.
Gevolg: meer doen! En dat zie ik nu eens helemaal zitten 🙂

Voor alle duidelijkheid, het is niet de bedoeling om de lijst ooit op 0 te krijgen hoor, ik wil gewoon zeker zijn dat ik me nooit zal vervelen, ofzo… 😉

Ik maakte trouwens een derde (voorlopig laatste…) bunny blanket, op bestelling deze keer, en een fotootje ervan was ik nog aan mijn virtueel archief verschuldigd. Bij deze:
En nu ga ik mijn wapens ter hand nemen! Er moet en zal geknipt worden in al die belachelijk lange lijstjes!
Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “De zoektocht naar de droomjob *

  1. Ja, dat denk ik ook! Maar het is potverdorie toch wel handig zo'n lijst. En je gehaakte bunnies zijn heel leuk, ik ben ook juist terug hakerig en breiërig geworden.

Reageer