De voetjes omhoog

Eindelijk, mijn eerste paar sokken is gebreid.

Het was een project van zeer lange adem. Ze stonden op het 10 in 11-lijstje, ik begon eraan eind september – begin oktober 2011. Aangezien ze in 2011 niet waren afgeraakt, werden ze meegenomen naar 2012. In 2012 waren er periodes waarin ik er tijd voor maakte, o.a. in mei en in augustus. Maar nu zijn ze dus af. Hoera hoera!

sokken-gebreid-tip

Nu, voor u allemaal begint te lachen: die ene rode teen, die was gepland. Het grijze bolletje waarmee ik begon was een soldenbolletje. Op het moment van aankoop wist ik dat ik met 1 bolletje geen volledig paar sokken kon breien.

sokken-gebreid-boven

sokken-gebreid-rode-tip

Maar restjes genoeg hier in huis. Dus breidde ik mijn bolletje sokkenwol helemaal op en zocht ik de meest felle, contrasterende kleur om verder te breien. Het werd een strijd tussen rood, roder en roodst.

En nu proberen om nog één projectje van mijn 12 in 12-lijstje te schrappen!

Patroon van Ellen, te vinden op de blog van de Waregemse creaclub Het Zevende Knoopsgat.

sokken-gebreid

Volgend bericht
Vorig bericht

29 reacties op “De voetjes omhoog

  1. Een patroontje van Ellen (van Allemaal Sterrekes, El*f maakt zelf), dat vroeger hier stond, maar nu niet meer …
   Maar misschien leest Ellen dit wel en kan ze een nieuwe link geven.
   En anders heb ik het bestandje ook nog staan 🙂

  2. Ellen is al eeuwen bezig met dat patroon wat aan te passen.
   Mijn blog is dood, maar ik brei wel nog aan de lopende band kousen en handwarmers en handschoenen en 'wensen' van mensen links en rechts. Als het af is, laat ik het je weten (binnenkort, een kwestie van weken (of dagen)!
   Leuk dat jouw paar af is geraakt!!
   Heel leuk dat mijn uitleg toch nog tot resultaat heeft geleid (voor zover ik weet toch bij twee personen 🙂 ).

 1. Echt tof en origineel. Ik kreeg de tip om steeds iets eigenzinnigs te doen aan je kledingstuk van een dame van 60 die al héél lang naait en breit. Mouw van voering in ander kleur, 1 andere knop op haar hemd,…

 2. Oooh die zijn zalig! Ik ben groot fan van je rode teen 😉 mooi ribbelpatroon ook. Ik ben wel een beetje jaloers, bij mij ligt er nog altijd 1 halve sok te wachten sinds vorig jaar.. Ga je, nu deze af zijn, nog een stel sokken breien?

 3. Uw rode tenen vind ik de max ! Sokken breien zag ik vroeger zoveel bij mijn grootmoeder en ondanks het feit dat ik in mijn leven toch al het één en ander bijeen gebreid heb voor mijn bloggend leven, heb ik mij nog nooit aan sokken gewaagd … En om nu helemaal uit de biecht te klappen, dit lijken mij ideale warme 'inslaapkousen' … ja, die draag ik, want met ijsklompen geraak ik niet in slaap 😉

Reageer