De vloer, en gras

Vorige vrijdagnacht bleef vriend tot 2 uur wakker om de onderste laag van de slaapkamervloer te leggen. Ik gaf het eerder op, een week lang van ‘s morgens tot ‘s avonds / ‘s nachts werken had mijn energie-overschot opgevreten.

Zaterdag legden we de vloer.

Ik nam af en toe een blogpauze.

Maar ik werkte ook hoor!

Zondag was rustdag. Allez, zoiets.

Dinsdag gaf ik de plinten een laagje vernis. Et voilà, de kamer ziet er uit als nieuw.

(er moeten nog kaarsen in die schaal… of water, voor de visjes)
Allez, op enkele details na.
(hier en daar moeten er nog plintjes aan)
De plinten zijn trouwens van FSC-hout, de houten onderdelen van de vloer zijn ook FSC-gelabeled.


Ah, en onze handmaaier is ook geleverd. Hij had geen tijd om te bekomen van de reis, ik nam zelfs geen foto van de propere versie, neen, hij mocht meteen werken.

En dat ging goed, met ons tweetjes. Maar ‘t is nog niet gedaan, want amai, dat gras was al héél lang geworden…
Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “De vloer, en gras

  1. Is het handig, zo'n handmaaier? Ik heb zo'n piepklein tuintje dat de aankoop van een grasmachine een decadente aankoop zou zijn, maar het gras blijft wel groeien ondertussen … 🙂

  2. Poes P: Ik vind hem zeer handig. 't Kost niet zoveel moeite, vind ik. Maar ik denk wel dat veel afhangt van de kwaliteit van de machine: In de Gamma zagen we er ene staan, helemaal uit plastiek, 't was bijna speelgoed, vermoedelijk is dat al minder aangenaam om mee te werken (en sneller kapot).. Maar dus van onze Gardena zijn we wel heel tevreden 🙂

  3. En? Nog steeds tevreden van je grasmachine? Binnenkort heb ik een minigazon dat gemaaid zal moeten worden en overweeg ook zo'n machientje. Is het een aanrader? En waar verkopen ze dat?
    Alvast bedankt voor de goede raad.

    1. Nog altijd content van inderdaad! Ook al laten we het gras meestal veel te lang groeien, het machientje overwint het 😉 Zeker voor een minigazon zou ik het iedereen aanraden.

      Nu, waar wij de onze gekocht hebben, weet ik niet meer. Ik denk online en thuis laten leveren, want ik herinner me wél dat er in de gemiddelde 'bakstenen' doe-het-zelfzaak wel handmaaiers verkocht werden, maar enkel zeer goedkope varianten met veel te veel plastic (= sneller kapotte) onderdelen.

Reageer