De tweede Renfrew

renfrew-top-2d

Renfrew nummer 2 rolde enkele weken geleden van onder de naaimachine. En hoezee: een tweevoudige verbetering in vergelijking met nummer 1, mijn scheidsrechtershirtje:

  1. De stof! Een tweedehandsvondst waarop ik verliefd werd, niet halsoverkop, maar wel nadat ik deze inspirerend mooie Renfrew had gezien. Zo’n gebreide stofjes met structuur, I like!
  2. De pasvorm! Veel beter, maar nog niet perfect. Reden: ik was te lui om het patroon in een maat groter te knippen. Wat ik dan wel deed? Ik knipte dezelfde maat, maar nam geen naadwaarde van 1,5 cm zoals voorgeschreven, maar van 0,75 cm. Daardoor is niet alles perfect, maar hé, ik ben ook allesbehalve perfect! Opnieuw verlengde ik het geheel, want ik hou van iets langere bovenstukken.

En nu hou ik mijn mond en laat ik de foto’s spreken.

renfrew-top-inside

renfrew-top-2a

renfrew-top-2b

renfrew-top-2c

Je ziet, dat zit nog niet helemaal perfect. Misschien moet ik een volgende keer toch maar eens moeite doen om het patroon aan te passen. Ahum.

Maar hoe dan ook: nog steeds enorm luid hoera voor het Renfrew-patroon!

Oh ja, dat scheidsrechtershirtje: ik heb besloten dat het niet mijn ding is en dat ik het niet wil laten verstoffen. Als iemand zin heeft in een swapke: MAIL MIJ! Anders belandt het binnenkort in een textielinzamelcontainerding.

Volgend bericht
Vorig bericht

17 reacties op “De tweede Renfrew

  1. Leuk! Ik zie er geen fouten aan, maar ik ben dan ook geen perfectioniste. Maar Kelly, een kleinere naadwaarde om een grotere maat te bekomen? Moet dat niet een kleinere maat zijn?

    1. Hangt er vanaf of de naadwaarde al in het patroon inbegrepen zat zeker? Zoja, dan valt het groter uit met een kleinere naadwaarde hé? Maar waar is dat niet perfect? Ik zie het niet! Zo mooi! Ik hou ook van gestructureerde breiseltjes ^_^

    2. Inderdaad, de naadwaarde zat dus al in het patroon 🙂 Dat maakt Sewaholic-patronen zo fantastisch. Allez ja, als ze allemaal inclusief naadwaarde zijn 🙂
      En de hals, die had echt veel beter gekund. Nu gaapt hij wat, zoals wel vaker het geval is bij Renfrews.

Reageer