De tas van Annelies: Kato, de groene buideltas

Een snel tussendoortje zou deze Kato worden. De stofjes lagen hier nog. De fournituren had ik ook al een hele tijd voordien gekocht, speciaal om dit modelletje eens uit te testen. Maar je hoort het al, het duurde wat langer dan gepland. Het probleem? Het had niets te maken met het patroon, dat was opnieuw erg duidelijk. Het waren de finishing touches die moesten uitgesteld worden.

Kato-buideltas-zeilringen

Die finishing touches, daarmee bedoel ik de zeilringen. Had ik nog nooit gedaan. Had ik ook geen schrik voor of zo. Maar ik was vergeten een holpijp te kopen: het gereedschap om gaten in de stof te slaan, waarna dan de zeilringen kunnen geplaatst worden. Toen de holpijp geleverd was, moest (of nu ja, wilde) ik dan weer een moment vinden waarop ik de medebewoners van het gebouw niet zou storen. Ik bedoel: ik moest meerdere gaten slaan door meerdere lagen stof. Dat zorgde voor veel lawaai. Maar echt. De rode verf aan de achterkant was er al helemaal afgeslagen toen ik alle gaten had gemaakt, zo’n boenken heb ik moeten geven … Maar hé, ze zijn wel perfect geplaatst.

Kato-buideltas-zeilring-detail

Nu, uiteindelijk hebben de finishing touches niet overdreven lang op zich (ha: op mij, dus) laten wachten. Oef. Maar ‘af op een halve dag’, nee, dat was ze dus toch niet. No biggie, hé. Al zeker niet omdat er geen deadline op stond.

Kato-buideltas-koordje

Net als mijn vorige tassen à la De tas van Annelies is het er eentje om cadeau te geven, ooit. Eigenlijk wil ik al een hele tijd nog eens een tas voor mezelf maken. Maar ik geraakte er maar niet aan uit welk patroon ik wilde gebruiken. Dus dacht ik: ik maak nog eens een zomaar-tas! En hoewel ik de bucket-bag-trend nooit begrepen heb (ik vind dat gewoon niet zo’n handig modelletje), ging ik voor Kato, de buideltas. Win-win, want ik leerde een nieuwe techniek en ik zal ooit iemand plezier kunnen doen met deze tas.

Kato-buideltas-naaien

Kato-buideltas-bucket-bag

Ben ik helemaal tevreden van het eindresultaat? Nope. Achteraf gezien had ze best wat meer stevigheid mogen hebben. Het patroon vroeg een stevige stof waarvan enkel de bovenste rand moest beplakt worden (met Decovil Light). Maar de rest van de tas ‘zakt’ nogal. Zo stevig was dat groene stofje dan toch niet. Oeps. Aan de binnenkant zit een effen grijs stofje met een paar zakjes erop genaaid. Tussen voering en buitenstof zit ook nog een gerecykleerde jeansbroek verstopt, voor extra versteviging. Frêle is deze bucket bag dus niet, zakkerig wel een beetje te veel naar mijn smaak.

Kato-buideltas

Kato-buideltas-Annelies

Heb ik het patroon 100% gevolgd? Nope. Ik wijzigde de richting van de bodem. Kleine wijziging, maar daardoor ziet de tas er wel anders uit dan in het boek.

Kato-buideltas-gereedschap

Materialen

Gekregen overschotten, gerecykleerde (‘onzichtbare’) jeansbroek en tweedehands lapje als voering
Fournituren en Decovil Light van bij k-bas, behalve de (niet-lederen!) riem, die ik in een uitverkoop op de kop tikte en de holpijp die ik bij toolexperts.nl aanschafte

Patroon

De tas van Annelies

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “De tas van Annelies: Kato, de groene buideltas

  1. Wat een prachtige tas, zo mooi genaaid. Zo n mooi recht stiksel. Ik vind dat je een erg professionele tassenmaakster bent. Want op je blog heb ik ooit nog andere tassen gezien en die waren echt perfect. Ik heb toen zelf ook nog een tas gemaakt, zonder patroon, maar het haalt het niet bij wat jij presteert. Je kunt echt trots zijn op je tassen

Reageer