De ontdekking van de T2-hemel

Een paar weken geleden ging ik ecoshoppen in Gent. Kleedjesshoppen, meer bepaald, aangezien ik de laatste maanden bijna uitsluitend kleedjes draag. Think Twice / T2 mocht daarbij niet ontbreken. En halleluja, hoe dom dat ik er niet eerder binnen ging. Bij Elisse en Cleo had ik al heel wat T2-vondsten en T2-recykleersels zien passeren, dus mijn verwachtingen lagen vrij hoog.

En ze werden ingelost. Geweldig hoeveel mooie, kleurrijke vintage tweedehandskleding in de rekken hangt! Al snel stond ik in de paskamer met een paar kleedjes. Eentje daarvan ging mee naar huis. Na heel hard twijfelen. Want die vrolijke kleurtjes waren wel tof, maar er zat toch heel wat roze in. En roze en ik, da’s geen goeie combinatie (dat weet iedereen die mij al wat langer kent, denk ik 😉 ).

T2-kleedje

Maar kijk, ik ging toch overstag. Oorspronkelijk was het zo’n twintig centimeter langer. Verschrikkelijk onflatterend.

T2-kleedje-voor

Het was niet de bedoeling om het zo kort te maken (wel de bedoeling: tot nét boven de knie), maar goed, dat komt ervan als je niet meet, wat op het zicht speldjes steekt terwijl je het kleedje aanhebt én je vriend mee laat beslissen over de lengte … Maar ach, I love it. Dit wordt sowieso een van mijn favoriete zomerkleedjes van 2013 (en hopelijk ook van 2014, 2015, 2016, …).

T2-kleedje-gerecykleerd

Er hing nog heel wat schoons. Of toch qua print. Heel wat kleedjes zouden nog redelijk wat verstelwerk nodig gehad hebben. Maar ik vind het wat zonde om 18 euro te geven aan een kleedje waaraan ik nog veel werk zou hebben. Reden te meer om eens terug te keren op de 3, 2, 1 euro-dagen!

Volgend bericht
Vorig bericht

17 reacties op “De ontdekking van de T2-hemel

 1. Ik zag Think Twice laatst in Zone09 passeren (denk ik) en was ook meteen weg van de retro-kinderkleding ! (enne, voor een niet-roze fan zie je er super happy uit in uw kleedje !)

 2. Wat een goed idee om een mooi jurkje wat net iets te lang is, in te korten.
  Heel suf, maar daar heb ik dus nog nooit aan gedacht.

  Dank je voor de inspiratie!

  enne… leuk kleedje inderdaad.

 3. Tof hé, voor weinig geld kleren kunnen kopen. Ik heb vorige week nog 2 broeken (die van de eerste keer perfect passen!) voor het luttele bedrag van €8,30 kunnen kopen. Wel niet in zo'n hippe winkel als ze in Gent hebben, maar gewoon bij de Kringloop.
  Tof kleedje!

 4. Die lengte is perfect 😉
  En met de rest kan je nog een bijpassend tasje versieren, ook tof!
  Ik heb deze maand mijn jaar niets kopen ( behalve ondergoed enzo) bereikt en dat viel best goed mee.

Reageer