De langverwachte cirkelsjaal ♥

Ik zei het al, het weer van de laatste maanden / weken (met uitzondering van die enkele dagen dan) was ideaal om aan een wintersjaal te beginnen, één van de tien puntjes op mijn 10 in 11-lijstje. Ik gebruikte de goedkope gigantische bol wol (300 g) die ik voor Zsa Mask gekocht had – aangezien Zsa Mask maar weinig wol nodig had, was die wel nog groot genoeg, hoopte ik. Jammer dat ik geen voor- en na-foto heb, dat zou wel een schone vergelijking zijn…
Maar goed: de sjaal. Ik koos de gerstekorrel / graankorrel / rijstpapsteek / seed stitch, om de simpele reden dat ik dat een zeer schone steek vind. Uren ben ik ermee bezig geweest. Eigenlijk was het een project bedoeld om mee te nemen als we ergens op bezoek gingen. Maar niet geheel onterechte opmerkingen en gelach van ervaren breisters (jaaaa, ik brei traag!) zorgden ervoor dat ik mijn naalden meestal thuisliet. En thuis komt het er minder snel van om te breien, want thuis staat de naaimachine mij altijd te wenken. Gelukkig was daar Dexter, die ervoor zorgde dat ik eergisteren en gisteren aan mijn stoel gekluisterd zat. 
Dus breide ik tot de gigantische bol op was. En als ik “op” zeg, bedoel ik echt wel “op”. Ik had zelfs schrik dat ik te weinig zou overhouden om helemaal af te kanten. Maar gelukkig was dat net niet het geval.
Zo ziet dat er netjes opgevouwen uit.

Zo lang is hij geworden…

(het zijn trouwens mijn rondbreinaalden die u daar ziet slingeren)
En zo ziet hij eruit rond de hals van iemand die er heel blij mee is…

sjaal1
Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “De langverwachte cirkelsjaal ♥

  1. Wat ziet dat er warm en zacht uit! Ik wil ooit nog wel eens iets forceren in de gerstekorrelsteek, 'k vind die ook zo mooi!! Trouwens, Dexter heeft mij ook al door veel breimomenten geholpen. En door één van je vorige berichten doet The Killing ondertussen hetzelfde 🙂

  2. Marlies, ik heb er echt geen idee van… 'k Heb het echt op 't gevoel gedaan, en in de hoop dat hij lang genoeg zou zijn 🙂 Ik schat 350-400 steken, met naalden en wol van 7 mm.

Reageer