De kippentas, half gered van de vuilbakdood

kippentas-detail-jeansbroek recykleren

4 jaar heb ik ze gebruikt, mijn omkeerbare kippentas. Na 4 jaar van vrij intensief gebruik waren de hengsels serieus versleten, was het wit niet meer zo wit en ontbrak de sluiting, die ik 4 jaar geleden “zo snel mogelijk” zou bevestigen, nog altijd. Dat laatste is niet zo’n ramp, want ik heb ze – duidelijk – nooit gemist. Maar ik kon er nog moeilijk mee over straat, met mijn ooit zo blinkende kippentas. Ik bedoel, als de mensen weten dat je naaister bent, loop je niet met zo’n afgeleefde tas rond.

kippentas-hengsels

Helemaal weggooien wilde ik natuurlijk ook niet. Ik knipte het meest versleten deel eraf, vond een zwarte jeans in de te-recykleren-jeansbroeken-kabas en hoppakee, op een-twee-drie had ik een half-nieuwe tas. Ze is niet meer omkeerbaar, maar sowieso keerde ik ze al lang niet meer om.

kippentas-detail kippentas

En nu: duimen maar dat het kippengedeelte het nog minstens 4 jaar redt. De jeans, daar twijfel ik niet aan.

kippentas-voor-na

Volgend bericht
Vorig bericht

20 reacties op “De kippentas, half gered van de vuilbakdood

      1. Haha ja, ik stond wat achter en dacht eerst een “mark all as read” te doen in feedly, maar de titels spraken mij allemaal net teveel aan om dat over mijn hart te krijgen 🙂

        En tijdsdruk zou er zeker niet zijn, dus als je zelf tijd en goesting hebt, bestel ik er heel graag eentje. Was al onder de indruk, maar door al je laatste maaksels te zien, nog meer!

Reageer