De inkorting der lijstjes – deel 3:
Nog een paar kleine prutsen ;-)

Voor stiefzusje 1 maakte ik lang geleden al een messenger bag, voor stiefzusje 2 recentelijker de Menina-tas. Als ze mee op bezoek gaan, mogen ze hun tas vullen met al wat ze nodig hebben om zich ter plaatsen te amuseren. Mijn stiefbroertje had echter nog geen tas, voelde zich schijnbaar een beetje benadeeld en bestelde er dus onlangs gewoon zelf een. Aangezien ik al lang de summer madras tote van Noodlehead wilde maken, gebruikte ik dat patroon als inspiratie voor dit aanvragertje. Nu, zo anders dan een gewoon gevoerd zakje is dat modelletje niet, maar die extra vakjes vooraan vond ik wel handig. 

tas voor Q

Uiteindelijk heb ik weer enorm veel tijd verspild met de selectie der stofjes. Want ik heb nauwelijks jongensstofjes in mijn stoffenkast. Twijfel alom, echt waar. Het ineen naaien duurde misschien maar half zo lang als het uitkiezen van de stofjes… Het werden oude hemden waarvan de borstzakjes nog handig kunnen zijn en een fluoblauw stofje voor de binnenkant.

Voor Stefan maakte ik, na de proefversie, een toilettas (of eerder een scheergerieftas 😉 ). Met een dino erop, die van bij Miek. Want soms is Stefan ook nog een klein jongetje, en sommige kleine jongetjes hebben iets met dinosaurussen 😉 Bij mij ging het niet verder dan Platvoet, maar Stefan kende vroeger alle dinosaurussen bij naam. En eigenlijk wilde ik gewoon ook al heel lang eens mijn flockfolie uittesten…

toilettas nummer 2

toilettas nummer 2

En dan waren er nog twee vlugge tussendoortjes:

een simpel ritstasje uit een overschotje

nog maar eens een simpel ritstasje ;-)

en een bloemetje uit een restje stof (zo)

restjesbloemetje
Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “De inkorting der lijstjes – deel 3:
Nog een paar kleine prutsen ;-)

  1. Haha, neen, mijn dagen zijn niet dubbel zo lang en mijn huishouden is geen ramp (vind ik toch 😉 ), maar he, ik ben werkloos! Allez, nog voor eventjes, dat verklaart de afkickverschijnselen 😉

  2. een dikke DANK U van Quinten hij is super blij met zijn tas.hij had de vergelijking van stof gezien zoals zij heuptasje dat je gemaakt hebt.bedankt hé

Reageer