De inkorting der lijstjes – deel 1:
De omkeerbare, vrolijkmakende kippentas

Toen ik enkele maanden geleden Punabella’s bambitas zag, voegde ik het patroon (Punabella maakte trouwens een Nederlandse vertaling, als dat niet tof is!) meteen aan mijn toenmalige te naaien-lijst / mijn huidig naaien-pinboard toe (alwaar het nu trouwens verwijderd is, want gemaakt = geschrapt van het lijstje). Ik vond het model geweldig, de omkeerbaarheid plezant, de grootte ideaal. Dus gisteren besloot ik – redelijk impulsief, ik hoef niet altijd eerst enkele nachten eraan te liggen denken (zoals bij het dekentje bijv.) – om ze eindelijk te maken.
Afgelopen week ben ik namelijk bezig geweest met het inkorten van mijn naaien-pinboard. Want altijd maar blijven pinnen, tja, dat levert dan wel volle pinboards op, maar geen échte naaisels. Niet dat ik de afgelopen week niets gepind heb hoor, begrijp me niet verkeerd – ik spendeerde gewoon iets meer tijd in mijn ‘crea-atelier’ dan aan mijn te geliefde laptop 😉
Ik besloot om eens niet met restjes / oude kleding / tweedehands stof te werken, maar maakte het mij gemakkelijk en koos de twee kippenstofjes van bij Vermiljoen (ecologische stofjes welteverstaan, het blijft enigszins verantwoord 😉 ) waarop ik mezelf enkele weken geleden trakteerde.
'buitenkant' 1
'buitenkant' 2
'buitenkant' 3
kippentas :-)
'binnenkant' 1
'binnenkant' 2
'binnenkant' 3
kippentas :-)
Het enige wat nog ontbreekt is de sluiting. Maar dat komt in orde, zo snel mogelijk, ‘t is te zeggen: van zodra ik er zeker over ben, want ik zou mijn vrolijke tas niet willen verpesten door er een lelijke knoop / ander ding op te naaien.
Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “De inkorting der lijstjes – deel 1:
De omkeerbare, vrolijkmakende kippentas

 1. Zo'n mooie tas zeg! Dit zou wel eens een kandidaat kunnen worden voor mijn toekomstige "verbeterwerk-mee-naar-huis-sleep-tas"… 🙂
  Leuke blog heb je, ik ga je volgen!
  Altijd welkom bij mij:
  piepow.blogspot.com

 2. Ik moest nog reageren op je reactie van mijn vorige blogpost, sorry daarvoor! Wat leuk dat je geen tv hebt! Je mist inderdaad niet veel hoor. Het zijn meestal wel vreemde (nogal marginale) mensen die meedoen met komen eten. Persoonlijk vind ik de franse versie veel beter!

  Zo leuk dat je ook talen hebt gestudeerd! 🙂 Heb je die talen nu nodig voor je nieuwe job?

  Die tas is inderdaad superleuk en vrolijk! De combinatie van die 2 stojes past erg goed bij elkaar! Mooie afwerking ook!

Reageer