De heuptastrilogie (en een kreetje om hulp)

“Kan jij voor Q en B een heuptasje maken?”, vroeg mijn mama me onlangs. Ten huize mama wordt er namelijk vaak gewandeld. Stiefzusje K heeft haar eigen heuptasje, daarin steekt ze dan een flesje water en eventueel andere wandelbenodigdheden (zakdoek, koekje, …). Maar zusje B en broertje Q hadden dus nog geen eigen heuptasje, waardoor mijn mama meestal een rugzakje vol flesjes water moest meesleuren.

Voor B vonden we al snel een oplossing: zij had nl. een Dora-schoudertasje dat ze amper gebruikt wegens niet handig genoeg, waaraan ik enkel een andere sluiting moet bevestigen, zodanig dat ze het rond haar heupen kan klikken.

heuptasje

Voor Q moest er iets geheel nieuws gemaakt worden.
Dus nam ik bovenstaand heuptasje van K mee naar huis en liet mijn creatief brein de rest doen begon er zonder al te veel nadenken aan.

heuptasje-voorbeeld

Met het volgende heuptasje als resultaat:

heuptasje-zelfgemaakt

heuptasje-zelfgemaakt-ritsen

heuptasje-zelfgemaakt-gerecykleerd

Ik herinnerde me het voorste ritsvakje van het Noodlehead-turnzakje en de box pouches (maar dan met voering, want ik wilde ook nog twee vakjes binnenin, zonder sporen aan de buitenkant) die ik enkele maanden geleden maakte en combineerde beide handleidingen.

Het lichtgroene stofje komt van een hemd. Het borstzakje van dat hemd wou ik absoluut erin verwerken. Aangezien ik de te nemen stappen niet echt had uitgestippeld en er dus amper meetwerk aan te pas is gekomen, kan het borstzakje niet helemaal open. Het voorzakje is ook niet al te best gepositioneerd / te groot, maar goed, elk negatief puntje heeft ook een positieve kant (of ik probeer dat toch altijd te zoeken, optimist zijnde): het voorzakje kan nu wel iets beter / verder geopend worden… 😉 En dan zwijg ik nog van de coolheidsfactor!

Ander materiaal: jeans uit een jeansbroek, ribfluweel van een versleten opabroek (haha, de dubbelzinnigheid), voering uit een tweedehandse lap stof. Ofte: “ik recykleer” – nummer 4. 
 
Maar u ziet: het is nog niet af. Ik heb namelijk nog geen sluiting gevonden. Kan iemand me vertellen waar ik zoiets kan kopen? Misschien bij Mertens? Of online? Of zal ik een riem in twee moeten knippen…?

sluiting

P.S.: Ik beschouw dit heuptasje als nummer 6 van de Maken voor Moeders-naaisels in mijn 10-in-11-lijstje. Het zal dan niet naar Moeders voor Moeders gaan (want lees hier en hier meer daarover), maar het is toch een kinderspulletje he 😉

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “De heuptastrilogie (en een kreetje om hulp)

 1. Oei, ik ben nochtans naar de Veritas geweest, maar ik heb er geen zien liggen… Verschilt het assortiment van winkel tot winkel? Of wou ik weer te snel uit de winkel zijn? 😉

 2. Idd outdoorwinkels of veritas. Maar als je gaat voor hergebruik kan je ook de onderdelen van een houtouw – of lanyard gebruiken. Met die dingen gooien ze reclamegewijs naar je hoofd. We hebben hier al een hele verzameling waarmee we al ettelijke rugzakken gerepareerd hebben. Ook perfect voor dit project lijkt me.

 3. Hoi Kelly,

  Heb je al een sluiting gevonden? Ik heb er wel een paar liggen van sleutelkoorden die weg gegooid werden. Natuurlijk kon ik het niet laten om de herbruikbare delen eraf te halen, maar nu liggen er hier een paar sluitingen waar ik niet direct iets mee doe. Moest je nog niets gevonden hebben, laat het dan zeker weten 🙂

  En over Veritas, ik heb ook al veel verschillen gemerkt per winkel. Niet altijd leuk, maar volgens mij ligt het soms ook aan de grootte

  Ik hoor het wel 🙂

 4. Merci voor alle tips! Ik ben gisteren nog eens naar de Veritas teruggeweest, gezocht naar tubes 😉 en heb er gevonden.

  Dus Lelie: toch heel erg bedankt voor het aanbod.. 🙂

Reageer