De eerste stapjes

Enkele dagen geleden kreeg ik van mijn schoonzus een toch wel redelijk grappige e-mail: “Heb jij geen tips voor wat ik kan doen hier op kot? Ik verveeeeel mij!” Het zit namelijk zo: Nathalie, de schoonzus dus, volgt dit semester maar drie vakken en heeft dus tijd te veel. Ik met al mijn hobby’s stuurde haar dus een lijstje met een aantal voorstellen, het ene al waarschijnlijker om effectief uitgevoerd te worden (naar een tv-serie kijken – specifieker: Community) dan het andere (leren haken/breien – maar wie weet… 😉 ).

Mijn laatste voorstel luidde: “nekeer goed nadenken over wat ge wilt in ‘t leven. Ge hebt de tijd, gebruik hem ervoor 😉 “

En nadenken, dat deed ze. En dat had al snel twee gevolgen: een blog, verzamelplaats van al haar avonturen, reflecties en misschien zelfs van creatieve uitspattingen 😉 , én het besluit om grotendeels vegetariër te worden, oftewel, met een hip woord, flexitariër. Terwijl ze tot enkele weken geleden nog vurig opperde nooit zonder vlees te kunnen, want haar lichaam snakt daarnaar en zo… 😉 U kunt zich wel voorstellen hoe groot mijn verrassing, maar ook mijn vreugde, was.

Foto: Fiekefatjerietjes

Bon, Nathalie kwam eens op bezoek met een paar vragen over vegetarisme en enkele uurtjes later vertrok ze met een hoofd vol informatie, een paar EVA-magazines, een paar EVA-Gidsen met info en receptjes en het Gentse Veggieplan. En alsof dat allemaal nog niet voldoende was, stelde ik haar ook voor om haar af en toe mijn weekmenu te bezorgen. Dat leek me wel handig voor een beginnende vleesverminderaar / flexitariër – ik herinner me dat ik dat in het begin miste, zo een soort van veggie-meter die mij begeleidde in veggieland 😉

En zo kom ik tot mijn vraag: wil er graag nog iemand zo af en toe wat veggie-inspiratie in zijn/haar mailbox krijgen? Dan voeg ik uw adres aan mijn weekmenu-groep toe en krijgt u maximum één keer per week een kort mailtje van mij. Geïnteresseerd? Bezorg mij uw e-mailadres en/of uw vragen. En wees gerust, ik zal uw adres niet doorverkopen 😉


En ja, ik zou ook mijn weekmenu’s hier, op mijn blog, kunnen posten, maar dan wordt dat hier een kookblog en dat is niet de bedoeling.
Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “De eerste stapjes

  1. En vandaag was al helemaal vegetarisch!
    Feest!
    En dankzij u post heb ik een nieuwe volger, al heb ik geen idee hoe ik haar blog kan bekijken want dat staat daar nergens bij 🙁

    Ik wacht op het weekmenu, mijn email hebje 😉

Reageer