De eerste Renfrew

Het Renfrew-patroon van Sewaholic is wellicht een klassiekertje onder naaisters, zeker onder naaisters-blogsters. Maar toch kwam het er niet eerder van om er eentje te naaien. Een schop in de kont vanwege Lelie bleek te zijn wat ik nodig had. Zij maakte er al meerdere, overtuigde mij van de fantastischheid van dit Sewaholic-patroon (niet dat ik veel argumenten nodig had) en stuurde me als verjaardagscadeautje een gestreept stofje.

gestreepte renfrew

Nu, streepjes, het is niet meteen mijn favoriete motief. Dus ik dacht, we maken er gewoon een proefversie van. Ik maakte geen aanpassingen aan het patroon, knipte gewoon direct het maatje dat het dichtst bij mijn vreemde afmetingen ligt en naaide. Met het raam open, een schoon uitzicht, in gezelschap van StuBru en de geur van Goeie Lucht op een zomeravond.

renfrew-in-the-making

Zoals je al zag, maakte ik de twijfelachtige beslissing om de strepen verticaal i.p.v. horizontaal te laten lopen. Mijn lengte en figuur in combinatie met horizontale strepen, ik zag dat niet helemaal goed komen.

striped renfrew & monkey genes

… waardoor ik er nu met dit T-shirt als een scheidsrechter uitzie.

striped renfrew

De mouwtjes en het boezemgedeelte spannen ook een beetje te veel naar mijn goesting én ik had in feite een iets losser zittend truitje met lange mouwen gewild. Maar gebrek aan stof en geen goed idee hoe strak/los het patroontje uitviel zorgden voor dit scheidsrechtershirtje.

Bummer? Maar nee, niet getreurd, absoluut niet getreurd! Misschien combineer ik het eens met een taillerok (maar dan moet ik wel ook dringend iets aan mijn bovenarmvet doen), misschien kan ik er iemand anders een plezier mee doen … Maar het Renfrew-patroon zit nu in mijn vingers, dus er zullen er zeker nog volgen. Hoera!

sewaholic renfrew

(voordeel van tijdelijk in een af te breken huis te wonen: op de muren schrijven is geen enkel probleem!)

Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “De eerste Renfrew

  1. Ja, echt wel! Op de foto's zie je het niet echt, maar de mouwtjes spannen, dus mijn bovenarmen zijn iets dikker dan zou mogen – of toch volgens dit patroon hé 😉

 1. Ik was ook aan het denken in de richting van gerhilde, namelijk een hoge rok of zelfs bovenste deel als jurk te gebruiken. Als je nog stof over hebt zou je in het onderste deel ook kunnen gaan knippen en er diagonale strepen in steken. Ik weet niet, zo slecht ziet het er niet uit.

 2. Een scheidsrechter, maar nee! Die horizontale strepen suggereren juist een zandloperfiguur! En zeg nu zelf, welke vrouw wil dat niet? (al doet zwart-wit misschien een klein beetje, een heel klein minibeetje maar, denken aan het uniform van de Shoe Locker 🙂

 3. Ik was persoonlijk toch voor horizontale streepjes gegaan, dat lijkt me iets flatterender. Ook al zou dat verbreden.. Ik draag dikwijls streepjes! (Ok, mijn bomma vroeg vorige week wel, toen ik een streepjestshirt aanhad, "of ik in positie was". Maar ik betwijfel of dat iets met de tshirt te maken had, eigenlijk.)

  Maar ziet er wel super geslaagd uit anders, en zo mooi afgewerkt! Zeker eentje om opnieuw te proberen!

  En dat bovenarm-probleempje zou ik ook hebben. 😉

  1. Lol, ja, als ik erover had nagedacht, had ik dus wellicht ook een andere beslissing gemaakt 😉 Maar flatterender, nee, dat absoluut niet! Wel minder scheidsrechter-achtig 😉

 4. Kelly heeft last van WK-gekte dacht ik direct. 😉 Ik heb ook al enkele Renfrews gemaakt en het is een redelijk los vallend model. Waarschijnlijk zit het strak doordat je minder stretch hebt in de stof door ze haaks te gebruiken.

  1. Hahaha, en ik ben nochtans echt de laatste die ook maar iets met het WK-gedoe te maken wil hebben!

   En klopt, haaks stretchte de stof ietsje minder. Al heb ik bij mijn tweede exemplaar in een andere stof hetzelfde probleem: iets te strak, hoewel ik daarbij wel (tegen mijn zin) de rekrichting gevolgd heb. Misschien moet ik gewoon eentje maken in drie maten groter dan mijn eigenlijke maat 😉

 5. Een kokerrok gaat er super bij staan! Al snap het scheidsrechters gevoel wel. Ik denk dat ik de strepen diagonaal gezet zou hebben. Ik heb dit ook gedaan met een rok en het effect is echt leuk! Veel succes met de volgende versie er zullen er nog heel wat volgen denk ik.

Reageer