De broodtas, versie 1.0

Enkele maanden geleden kocht ik herbruikbare broodnetjes, in het kader van mijn strijd tegen de wegwerpmaatschappij en al haar wegwerpobjecten – bah! 😉
Maar reeds lang voor ik die broodnetjes kocht, stonden zelfgemaakte broodtassen op mijn te-naaien-lijstje. Enkele maanden geleden was ik echter een voltijds werkende dame, met andere prioriteiten en dergelijke, dus maakte ik me er toentertijd gemakkelijk van af door broodnetjes te kopen.
Maar onlangs werd ik eraan herinnerd. Ik moest per sé zelf een broodtas maken. Dus werd er gedacht en gedacht en wakker gelegen en getekend en gedacht en gemeten en uiteindelijk gestreken, geknipt en gestikt. 
Vereisten: stropsysteem (want handig voor de bakker) + stevige draaglussen (want handig voor mij). 
Resultaat: een samenraapsel van restjes stof die het dichtstbij lagen 😉 (het lichtgroene is een kringwinkel-tafelloper, waarop ik een tijdje geleden mijn lang geleden gekochte textielstift eens testte… geen al te mooi resultaat, maar hey, dit naaisel is één en al testversie he…). 
broodtas 1.0
(de bloemtekening heb ik trouwens schaamteloos gekopieerd van hier)
broodtas
:-)
🙂
Versie 2.0 zit al in mijn hoofd, de uitwerking zal waarschijnlijk nog eventjes op zich laten wachten. Dit keer weer andere prioriteiten he 😉 
Oh ja, de tas is al getest en heeft geweldig gescoord op de bewaarfunctie (als in: donderdag brood gekocht, in gesneden versie, en zondagochtend waren de laatste sneetjes nog zacht).
Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “De broodtas, versie 1.0

  1. Oh ik bedoelde dat eigenlijk helemaal niet 'zielig' of alee, dat is eigenlijk niet het juiste woord ervoor. Ik wilde gewoon wat meer mensen erop attent maken dat 1 op 8 vrouwen ermee geconfronteerd wordt in het leven, en dat dat dus een hele hoop mensen treft.

    En ivm met uw droevige smiley: mijn mama is een maand geleden genezen verklaard, dus alles is hier weer koek en ei ondertussen 🙂

Reageer