De Big Blogameetup, het event waar ik zes uur was, hoewel het voelde als twee uurtjes

Zaterdag 28 maart: de Big Blogameetup, editie 2, Idealabs in Antwerpen. Het stond al een paar weken in mijn agenda en ik keek er vrij intens naar uit. Bloggers die ik al kende nog eens terugzien en een paar nieuwe bloggers leren kennen, haaa, dat bloggen heeft mijn wereld zo veel toffer gemaakt. En zeg, ik kreeg ZO VEEL complimenten op mijn kleedje –> boost voor mijn zelfvertrouwen, jong! Mijn mond heeft nauwelijks stilgestaan, behalve tijdens de lezingen. Voorbeeldig meisje, ikke. Soms. 

Nog nooit van gehoord? 

De Big Blogameetup is een initiatief van mamablogster Soetmin Demedts, de vrouw achter www.vernejasper.com. Zij wilde een evenement voor bloggers in elkaar steken en slaagde daar voor de tweede keer grandioos in. Ook deze keer waren er sprekers, lekker eten en goodies.

Wat hadden die sprekers te vertellen?

Jo Thuys van Sound of C kwam vertellen over samenwerkingen tussen bloggers en PR-bureau’s. Als laatste kwam iemand van Daisycon.com vertellen over affiliate marketing. Met het ene noch het andere ben ik voorlopig mee bezig, maar hé, als ik er ooit wil aan beginnen, weet ik al hoe eraan te beginnen. Van Daisycon kregen we ook allemaal een bloemenzaadpapiertje – jeej!
Tussenin spraken er ook twee dames van Handmade with love, een project dat creatieve bloggers en goede doelen samenbrengt. Als vereniging met nood aan bijvoorbeeld knuffeldiertjes voor zieke patiëntjes of nieuwe gordijnen kan je bij Handmade with love een aanvraag indienen en wordt je Project gemaakt door Helping Hands. Ik wil maar zeggen: ben je een creatieveling en wil je je handen gebruiken voor het goede doel? Meld je aan!
    

Food!

Als ik me inschrijf voor zo’n evenementen, heb ik altijd wat schrik dat ik met honger naar huis ga. Zouden ze wel iets lekkers vegetarisch hebben? – is altijd mijn grote schrik. Zelfs als ik met familie op restaurant ga (en dus niet zelf het restaurant kan kiezen), eet ik achteraf vaak nog wat, omdat het enige vegetarische een weinig vullende salade was. 
Gelukkig bleek Culinette, de culinaire camionette voor de catering te zorgen. Ik kende het bedrijfje nog niet, maar mijn smaakpapillen werden blij verrast. Meer nog: het grootste deel van het aanbod was vegetarisch. Ik zei het al tegen Luc, dus ik lieg niet als ik hier schrijf: zo’n uitgebreid vegetarisch aanbod vindt ge zelden. En nog lekker ook, ha! En die brownie: to die for! 
Een foto die is geplaatst door la merlette blanche (@lamerlette) op 28 Mrt 2015 om 11:26 PDT

Goodies!

Elke blogger kreeg ook twee goodiebags. Effenaf, twee! Maar ehm… tja… hoe zal ik het zeggen? Aangezien ik – soms tot mijn eigen ergernis, hoor – een groene consument ben, spreken weinig goodies mij aan. Ik heb me dan ook voorgenomen om zo veel mogelijk mensen uit mijn omgeving te verblijden met wat goodies. Lief, toch?
De ene goodiebag was een cadeautje van Soetmins werkgever, Omega Pharma. Ik, wereldvreemde tv-loze, kende geen enkel merk, maar Bergasol, Bodysol, Bio-Oil, CB12, Dermalex, Galenco en T.LeClerc zijn blijkbaar merken van Omega Pharma, die – ook blijkbaar – een producent is van medicatie en cosmetica van bij de apotheker maar zonder voorschrift te verkrijgen (zelfs dat wist ik niet, ahum, weer iets bijgeleerd!). 
Ik hou enkel de Eau de Soleil bij, want een fris zomerparfum lijkt me wel handig wanneer ik deze zomer naar het wellicht zeer hete Budapest trek. 
De tweede goodiebag zat vol goodies en flyers van de sponsors, die Heidi van het Blogameetupteam verzameld heeft op dit prikbord. De helft ervan was eerder gericht op mama’s, dus ook daarmee probeer ik de komende maanden mama’s uit mijn omgeving blij te maken. Maar er zaten ook enkele leuke ontdekkingen bij die mij, de moeilijke consument, konden bekoren:
 • Zoet, een (web)winkel vol snoepgoed. Ze hebben ook biosnoepjes!
 • Studio Aimée, een webshop vol schoon kindergerief, maar ook deco-spullen zoals de LEGO-storage boxes. Za-lig!
 • Something Naais, een webshop die voor mij in feite niet nieuw is, want in het verleden werd ik al eens uit de nood geholpen in mijn zoektocht naar een fournituur dat ik niet direct elders vond. Sindsdien zoek ik mijn fournituren bij Tina van Something Naais. Zo gaat dat dan, nietwaar?
 • Van Smartphoto kregen we een bon van 50 euro. DE MAX! Binnenkort bestel ik daar een fotocanvas voor in ons toekomstige huis. Had ik al eens gezegd dat ik al sta te popelen om te beginnen aan de inrichting? Ook al staat er nog geen huis? 
 • Liesellove kende ik in feite ook al, hoewel ik er nog nooit kocht. Maar aangezien ik graag kleine zelfstandigen steun én Liesel ook wat biologische stofjes verkoopt, plaats ik er met mijn Blogameetup-korting misschien toch maar eens een bestelling. Idem voor Bambiblauw, nog een oude bekende onder de naaisters.
 • Via Polabora is er ook een toffe actie voor bloggers, dus dat ga ik binnenkort ook maar eens checken, denk ik.
Ik heb intussen de goodies die ik wil gebruiken verzameld en alle kortingen waarvan ik wil profiteren (voor mezelf of voor cadeautjes voor jarigen, ge moet voorzienig zijn hé) direct in mijn agenda gezet, telkens een week voor de vervaldatum van de bon. Zo georganiseerd ben ik, af en toe!
De Oreo’s haalden niet eens de foto, maar gelukkig wel Instagram. 

En natuurlijk… de bloggers!

Goed, in feite is het mij absoluut niet te doen om die goodies (oké, behalve misschien de Oreo’s, oeps!). Leuke bijkomstigheid, maar ik ging voor de toffe madammen. Bloggen is een fijne hobby, maar het is ongelooflijk tof om de gezichten achter de blogs eens te zien, om eens te babbelen over dingen waarover je niet blogt, om te voelen hoe het klikt met praktisch iedereen die je aanspreekt, gewoon omdat je elkaar precies al jaren kent, wat ook een beetje zo is natuurlijk, maar ook weer niet.

Ik krijg zowaar bijna goesting om zelf ook een bloggerseventje te organiseren, want ik wil eigenlijk geen jaar wachten om sommige dames nog eens te zien. En ik heb ook met zoveel dames niet eens gebabbeld, dedju!

Dussss… Merci aan de dames van de organisatie! Merci aan (veel moedigere dan ik) Kim voor de lift! Merci voor de toffe babbels! En ook merci, Luc en Lieve, voor het lekkere eten! De tijd is zo hard voorbijgevlogen en ik heb er NOG MEER van genoten dan vorig jaar. Hashtag vreugdedansje!

Sfeerbeeldje: Soetmin demonstreert de Cellublue
Ik heb hard gelachen.

Volgend bericht
Vorig bericht

30 reacties op “De Big Blogameetup, het event waar ik zes uur was, hoewel het voelde als twee uurtjes

 1. O, ik heb jou maar heel kort gesproken. En heb alleen gedacht: wat een prachtig kleedje heeft ze aan zeg. Bij deze zeg ik het je ook!
  Ik ben ook voor een nieuwe afspraak, want het vloog veel te snel voorbij.

 2. We hebben wel goeiendag gezegd tegen elkaar maar daar is het precies bij gebleven. Dat mooie kleedjes had ik al lang in het snotje! Het stond je prachtig. Ik stond daar ook te showen met mijn blazer, alleen was die snel uit want het was daar veel te warm!

 3. Het was tof.
  Ik had dezelfde bedenkingen bij de producten. Het is erg leuk om iets te krijgen maar de ingrediënten van sommige producten vielen wel wat tegen. Ik ben daar ook strenger in geworden.

 4. De voorstelling van de Cellublue was inderdaad de moeite. 😉
  Om eerlijk te zijn, heb ik je ook meteen herkend aan je prachtige kleedje!
  Jammer genoeg geen babbeltje geslagen. 😉

 5. 't Lag voor mij nogal moeilijk om er bij te zijn natuurlijk, maar 't is wel grappig (en opluchtend) om te lezen dat mensen zelfs op zo'n event, bedoeld om elkaar te leren kennen, niet altijd durven iemand aan te spreken. Ik had hetzelfde namelijk voor op Fair Fashion Fest, waar ik vrij zeker ben dat ik jou gezien heb, maar mijzelf dan zo onnozel voelde om je aan te spreken (want ja, wat moest ik dan gaan zeggen enzo), om mij dan achteraf nog onnozeler te voelen omdat ik het niet gedaan had.

  1. Maar allez, ik verschiet daar zo van! Ik ben maar een gewoon meisje hé! Je had kunnen beginnen met "hé, ik ben Haaike en ik weet eigenlijk niet zo goed wat te zeggen" en dan zou ik zeggen "le petit requin?" en dan zouden we kunnen gebabbeld hebben over fair fashion en gelachen bij de vrolijke T-shirts van the Paperclip Clothing Company (Hebt ge die gezien? Zalig!). Of allez, een ander scenario. 🙂 Maar we zullen het nooit weten! Bij een volgende gelegenheid: niet denken dat het onnozel is om iemand aan te spreken 🙂

  2. Ja, ik weet het, achteraf had ik een soortgelijk scenario in mijn hoofd 🙂
   Volgende keer spreek ik jou (of bij uitbreiding een andere blogger) aan, beloofd! 😉
   En de t-shirts van Paperclip Clothing Company zijn inderdaad heel leuk! 't Is dat ik niet meteen nog t-shirts of pulls nodig had of ik had er hier al eentje hangen denk ik!

Reageer