De 20 van 2020

Lijstjes, ge weet het of ge weet het niet, maar ik heb daar een dubbele verstandhouding mee. Ik heb nu geen goesting om hier uitgebreid mijn gedacht daarover te vertellen, maar ’t is maar dat ge ’t weet. Hoe dan ook: ik heb een lijstje gemaakt voor 2020. Ik was eigenlijk begonnen met mijn sportieve doelen / plannen, en dan had ik er al 12. Dus allez, voor de leute breidde ik dat lijstje gauw uit tot 20. Want de 20 van 2020, dat klinkt nog beter hé.

Dit zijn ze, de 20 van 2020. 20 doelen en andere dingen waarvan ik (eindelijk nekeer) werk wil maken.

 1. 15 km kunnen lopen. Dat is niet zo zotjes, maar ik heb op 2 augustus 2019 een accidentje gehad en ben sinds een maand of twee van ongeveer nul terug mijn conditie aan het opbouwen. In 2019 liep ik maximum 10 km, dit jaar wil ik er dus een klets bij lappen.
 2. 120 km fietsen. Met de koersvelo hé. Dat is mijn nieuwste passie. Ik schreef daar eigenlijk nog niet over, want ja, ik heb hier vorig jaar nauwelijks geschreven, maar kijk, ik kocht mij dus een koersvelo. Die 120 km is eigenlijk ook niet zoooo zotjes want vorig jaar reed ik zonder probleem al eens zo’n 80 km, maar ook hier: ik ben eigenlijk nog aan het revalideren dus ik moet misschien niet overdrijven.
 3. Mijn krachttraining verder opbouwen. Ook zo’n bezigheid waarover ik nog niet schreef, zeker? Maar allez, dat doe ik dus ook al een hele tijd. In 2020 wil ik terug dat redelijk goed afgetrainde lijf van voor mijn gipsweken en verplichte-rust-maanden.
 4. 3 obstacle runs doen. Dat heb ik vorig jaar voor het eerst gedaan en dat was een van de hoogtepunten van mijn jaar, dus dit jaar wil ik er 3 doen. Ik ben al ingeschreven voor 1 run, de andere 2 moet ik nog vastleggen.
 5. 2 km kunnen zwemmen. Want ik ben zot van zwemmen. Altijd al geweest. “Niet baantjes trekken hé, maar gewoon onnozel doen in het water”, zei ik vroeger altijd, en dat was ook zo, maar vorig jaar besloot ik om ter afwisseling van het lopen af en toe toch baantjes te gaan trekken. Ik merkte toen hoe slecht mijn zwemconditie was en daar wil ik iets aan doen. Dus ga ik daar wat op trainen hé, ter afwisseling en ter ondersteuning van de rest en al.
 6. Paardrijden op het strand. Ik wil dat al ZO lang eens doen. Serieus. Er zijn intussen al vrij concrete plannen, dus dat komt in orde.
 7. Paardrijden in de bossen. Dat deed ik vroeger-vroeger quasi wekelijks en een paar jaar geleden pikte ik het paardrijden terug op. Heel sporadisch zo eens een ritje, want paardrijden is gewoon de max. Vorig jaar is het er precies niet van gekomen, en ja, dat zijn gewoon fouten hé. Komaan, Kelly. Dus in 2020 MINSTENS één rit in den bos. Meer mag altijd, uiteraard.
 8. Surfen. Ja. Wil ik ook eens proberen. Gewoon voor de leute.
 9. Squashen. Deed ik vorig jaar, wil ik dit jaar nog een paar keer doen.
 10. Boksen. Idem als hierboven.
 11. Inlineskaten. Eind 2018 ofzo vond ik inlineskates in de Kringwinkel. Ik zocht er al efkes maar ik wilde er niet te veel geld aan geven, zo om gewoon nog eens te inlineskaten, dus jeej! Ik heb er toen efkes mee gerold, maar het was er die periode niet echt het weer voor. Afgelopen zomer is het er niet van gekomen, dus in 2020 ga ik eens wat oefenen.
 12. Tribal fusion belly dance. Nog zo’n oude hobby waarvan ik al efkes zeg dat ik het nog eens wil doen. Gewoon om te zien of ik er nog iets van bak. Een workshop, of gewoon eens een periode ‘dancing on my own’ in mijn tenue van jaren geleden waar ik hopelijk nog in pas – ik weet het nog niet. Maar ik wil het dus wel echt nog eens doen. Als ge u daar niets bij kunt voorstellen, check dan eens dit filmpje van Rachel Brice, mijn toenmalige grote idool.

  En hier stoppen de sportieve doelen en begint ‘de rest’. 

 13. Een massage door een echte professional. Ik zeg al wreed lang dat ik dat eens wil laten doen. Dus ik ga dat gewoon eens boeken.
 14. 4 weekendjes-weg met het lief. Hij wil niet ‘ver op reis’ dit jaar, maar lange weekendjes ziet hij wel zitten. De data zijn effenaf al ingepland, verdere concretisering moet nog gebeuren.
 15. Naar Kroatië met vriendin J. Hadden we al gepland voor 2019 maar toen moest ik per se mijn enkel breken en al. Herkansing in 2020!
 16. Ons huis verven. Jup, we zijn hier nog altijd aan het werken in ons huis, hé. Er moet nog wreed veel gebeuren en verven is eigenlijk maar gewoon een van de vele dingen die nog moeten gebeuren. Maar het is ook een van de leukste dingen. Dus heb ik besloten om dat op deze lijst van leuke dingen te zetten.
 17. Een workshop geven in mijn Creatorium. Dat is er nu ook nog altijd niet van gekomen. Schandalig. Maar in 2020 maak ik daar werk van.
 18. Elke maand een activiteit of uitstapje met een vriend(in). Niet ‘gewoon’ uitgaan of iets gaan drinken of eten (want dat doe ik sowieso, en vaak genoeg), maar iets dat toch een beetje voorbereiding vraagt.
 19. Minstens 1 festival + 4 optredens. Vorig jaar ging ik nog eens een paar dagen naar een festival, inclusief kamperen (nog zo een van de hoogtepunten van het jaar) en ik wil dat dit jaar opnieuw doen. Ook 4 optredens. Vorig jaar ging ik naar Razorlight (nostalgie!), Smashing Pumpkins (mijn favoriete band), Anouk, Skunk Anansie en nog ’t een en ’t ander op TW Classic (toffe traktatie van mijn papa) en Dermot Kennedy (man man, dat was zo’n zalig optreden) en dit jaar wil ik dus ook weer minstens 4 optredens meepikken.
 20. Site aanpassen. Deze site dus. Staat al lang op de to-do-lijst en ’t is gedaan met uitstellerij.

Een blogpost zonder foto’s is ook maar niets, dus hoppa, hier nog een zéér beperkte selectie van toffe herinneringen van 2019, want hoewel 2019 ook een kutjaar was, waren er ook gelukkig wreed veel toffe momenten.

Zou ik durven te beloven dat ik hier af en toe een update van mijn vooruitgang geef? Mabaja zeker?
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “De 20 van 2020

 1. Indrukwekkend om al die sportieve uitdagingen te zien. Bij mij werkt het lichaam niet goed mee op dat vlak dus blijft het grotendeels beperkt tot Tai Chi en leesmarathons. Alhoewel dat sommige van die boeken zo zwaar zijn dat ze misschien ook wel meetellen als gewichtheffen. Toch?

 2. Heerlijk, zoveel sportieve uitdagingen! En seg, als ik in april in België ben, kunnen we eigenlijk samen een toerke met de koersfiets gaan doen, toch? Misschien nog geen 120km, dat zal nog wat te vroeg op het jaar zijn, vermoed ik (boehoe, want vroeger zat ik eind april al vlotjes over die afstand, maar soit, een training richting 120km is ook goed he 🙂

  En als de weg naar Kroatië nog steeds door Zwitserland loopt, jullie zijn nog altijd welkom 😉

Reageer