De 20 van 2020: hoe dat afgelopen is

Mannekes! Ik leef nog! Halvelings of kwartelings, in vergelijking met normale tijden, welteverstaan, maar toch. Weet ge nog dat ik begin vorig jaar een lijstje maakte van 20 dingen die ik wilde doen in 2020? Dat had ik opgesteld na een kloteperiode van persoonlijke lockdown omdat ik ergens in het midden van de zomer van 2019 zo lomp was geweest om mijn enkel te breken door verkeerd recht te gaan staan én dus met een groot deel van die 20 dingen ‘alle verloren tijd’ in wilde halen. Moehaha. Bon, ge weet allemaal dat van ‘verloren tijd inhalen’ niet veel in huis is gekomen, maar toch kan ik een paar puntjes schrappen. RECAP TIME!

 1. 15 km kunnen lopen. Ik maakte er 10 miles of 16 km van en haalde dat doel op 1 juni volgens Strava. Joepie!
 2. 120 km fietsen. Check op 7 juli! Ik maakte er direct 134 km van, van Durbuy naar huis. Tot dan was 110 (plattere) kilometers mijn record, dus ik was nogal trots op mezelf die dag.
 3. Mijn krachttraining verder opbouwen. Check! Daarop kan ik natuurlijk geen specifieke datum plakken maar ik trainde flink 2-3 keer per week en kreeg na een tijdje de spieren van voor mijn accidentje terug. Oleetjes, zegt.
 4. 3 obstacle runs doen. Ehm ja, niet dus hé. Hoe scherp en sterk ik ook was, ik heb mijn lijf dus helaas niet kunnen gebruiken voor obstacle runs. Wreed triestig om geweest want amai ik had daar echt hard zin in.
 5. 2 km kunnen zwemmen. Zwembaden toe en dan weer open maar dat toch raar vinden en blabla, dus ook een nope hier.
 6. Paardrijden op het strand. Was gepland voor 8 april maar kon uiteindelijk niet doorgaan. Boehoe.
 7. Paardrijden in de bossen. Yasssss, gelukt tijdens de allerzaligste Tour de Belgique.
 8. Surfen. Nope.
 9. Squashen. 1 keer maar, nog voor corona, maar toch!
 10. Boksen. Idem.
 11. Inlineskaten. Check! 1 februari. Maar één keer dus ook wel, maar beter dan totaal niet.
 12. Tribal fusion belly dance. Oei, toch niet zo veel zin in precies, want dit had ik gemakkelijk gewoon in mijn living kunnen doen. Wel meer dan voldoende ‘gewoon’ gedanst, daar ni van.
 13. Een massage door een echte professional. Check. Zo hard voor herhaling vatbaar. OOIT.
 14. 4 weekendjes-weg met het lief. 3 op 4 maar, maar ik beschouw dat gezien de omstandigheden als geslaagd. 2x Ardennen, 1x naar Oostende. Good times were had.
 15. Naar Kroatië met vriendin J. Weer niet gelukt maar er was natuurlijk wel de Tour de Belgique ter vervanging.
 16. Ons huis verven. We zijn nog altijd niet volledig rond maar hebben wel véél geverfd, dus kom, goedgekeurd.
 17. Een workshop geven in mijn Creatorium. ’t Zal misschien voor dit jaar zijn.
 18. Elke maand een activiteit of uitstapje met een vriend(in). Ik heb dit niet getracked en had sowieso andere activiteiten in mijn hoofd toen ik dit puntje noteerde, maar ik heb zo vaak gewandeld met verschillende vriend(inn)en dat het sowieso gelukt is.
 19. Minstens 1 festival + 4 optredens. 😭
 20. Site aanpassen. Geen gram goesting in gehad.

 

10 op 20. Bijna gebuisd, maar 2020 was natuurlijk écht hard gebuisd. Enneuhhh los van die 10 dingen ben ik gelukkig gezond gebleven en heb ik nog zo veel plezante dingen gedaan. Niet teleurgesteld in mezelf dus, want ondanks alles heb ik meer waargemaakt dan wanneer ik totaal geen lijstje zou gehad hebben.* Ik ben dan ook bezig aan mijn lijstje van 20 voor 2021. Misschien deel ik dat hier snel. Misschien ook niet zo snel. We zien wel, hé.

 

* Kelly verwoordde onlangs perfect mijn gevoel over lijstjes. “De intentie alleen al geeft richting.” BOOYAH, AHJA.

 

EDIT: ik was vergeten dat ik wél eens gesquasht had, maar da’s bij deze dus gecorrigeerd!

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “De 20 van 2020: hoe dat afgelopen is

Reageer