De 11 keurieuzeneus-vragen van Appelstien

Appelstien was keurieus en stelde mij en enkele andere bloggers een paar vragen. Plezante vragen, dus ik beantwoord ze hier snel eens. Oké, ik begon wel bijna te bleiten toen ik bij het zoeken naar foto’s herinneringen terugvond, maar het zouden wel tranen van geluk geweest zijn. 

Ziet ge uw beste vriend/vriendin uit de lagere school nog?

Nope. In het middelbaar zijn we uit elkaar beginnen groeien en nu ken (groot woord) ik haar enkel nog via Facebook. Vroeger ging ik na school heel vaak eerst naar huis om mijn huiswerk te maken en daarna fietste ik naar haar voordeur. Zij mocht bijna nooit buiten en ik mocht niet binnen (ik was slechte invloed, vermoed ik), dus ja, afspraak aan die voordeur, good times.

Wat was de meeste leerrijke cursus die ge ooit gevolgd hebt?

De meest recente was wellicht ook de meest leerrijke, de cursus van Joene over meubeltjes maken uit pallethout. Ik moet wel nog altijd mijn ene meubeltje afwerken, ahum.

Naar waar gaat uw volgende reis?

Budapest! We gaan met de auto, want wij vliegen niet, het milieu kan daar immers niet goed tegen. Onderweg stoppen we in een paar (hoofd)steden, dan blijven we een week in Budapest (voor citytripping maar vooral voor Sziget!), daarna keren we terug naar huis en maken we wellicht nog wat stops in bezienswaardige steden. Ik kijk er hard naar uit. Tips? Laat maar weten hieronder!

Wat is uw favoriete vogel?

De kip. Zo’n koddige beestjes. Als ze niet opgesloten in een grote hangaar zitten tenminste.

In welk land zou ge ooit wel willen wonen?

Ik heb nog niet genoeg gereisd om te weten waar ik zou willen blijven, huismusje zijnde. Maar Australië, Denemarken en Zweden spreken mij precies wel aan. Het zou alleszins een land moeten zijn waar duurzaamheid belangrijk is en de overheid wat betere beslissingen op dat vlak neemt en zo van die dingen.

Hoeveel en welke fiets(en) hebt ge?

Twee fietsen en een fietskar. Mijn laatste ‘nieuwe’ fiets is een tweedehandsje van bij De Fietserij (ik weet het merk niet). De andere fiets is een vouwfiets die mijn pa eens vond op een garageverkoop. Goedkoop dingske, maar wel praktisch voor wanneer ik alleen met de trein ergens naartoe reis en niet te veel gerief moet meezeulen. Lees: ik heb het ding eigenlijk nog niet zo vaak gebruikt, want ofwel ben ik niet alleen ofwel moet ik een hoop gerief meezeulen. Oeps.

Ik fiets elke dag, neem af en toe een #fietsselfie, maar ik weet niet van welk merk mijn tweedehandsje is.

Wat vindt ge momenteel het leukste liedje op de radio?

Absoluut Congregation van Foo Fighters. Ik word daar zo hard vrolijk van.

Wat is het lekkerste dessert dat ge kent?

Zonder twijfel de decadente chocoladetaart van fieke. Op de tweede plaats: de Raw Cashew Dreamcake van My New Roots, die ik eigenlijk nog eens moet maken.

Hoe heet(te) uw huisdier / knuffeldier / virtuele vriend(in)?

Vroeger heette onze hond Max (of Maximiliaan de Springbanaan, moehaha) en noemden we de katten Junior, Rex en Tijger. Ik had ook een paard, maar dat kunt ge moeilijk een huisdier noemen. Nu heb ik geen huisdieren, heet mijn knuffeldier Stefan en heb ik geen virtuele vrienden (of zijn sommige Facebookvrienden virtuele vrienden?).


Max, de hond waarmee ik opgroeide ♥ ♥ ♥

Wat is uw favoriete strip (of zegt ge: beikes, strips?!)?

Ik zeg niet beikes, strips, maar ik heb ook geen favoriet. Ik lees dat gewoon niet. Dit jaar wil ik er wel eens eentje lezen, omdat dat bij wijze van spreken moet van de Verbeelding Book Challenge. Het wordt Watchmen van Alan Moore.

Wat is het langste dat ge al van huis bent geweest, en naar waar was dat?

Dit zal wellicht heel erg oma klinken: een week. In 2004 gingen we eens een weekje op vakantie in Spanje, Rosas. Twee jaar later ging ik met Stefan en zijn familie naar de Provence voor een week. Sindsdien ben ik nergens langer dan een paar dagen geweest (of ik ben het dan toch vergeten). 2015 wordt het eerste jaar waarin ik twee weken NA ELKAAR vakantie neem – en niet thuis blijf. Zotjes, nu ik het hier zo op het scherm zie staan.

16-jarige, relaxte Kelly in Spanje.

Ik heb geen goesting noch inspiratie om 11 nieuwe vragen te stellen en aan 11 bloggers door te geven, maar Stien vindt het heus niet erg als je dezelfde vragen oppikt en beantwoordt via je blog. 

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “De 11 keurieuzeneus-vragen van Appelstien

  1. Als reis-gek vind ik dat laatste inderdaad zotjes (al begrijp ‘k het ook uiteraard, ne mens geraakt ver op vakantie met de trein, maar is ook vaak een dure grap – geen reisdrang hebben lijkt mij ook wel zo handig) Budapest is tof ! Kunt ge onderweg stoppen in Salzburg voor ‘n Sound of Music momentje 🙂

  2. Merci voor de antwoorden, mijn keurieuzeneus is alweer wat bevredigd :). En wat een heerlijk roadtripje lijkt me dat ook seg, ooh! Veel hartjes voor de Max, en mocht nog iemand graag vraagjes beantwoorden, ik vind dat inderdaad hélemaal niet erg :)!

  3. Schrap Australië maar als je een land zoekt waar duurzaamheid belangrijk is en de overheid betere beslissingen neemt 😉 (maar schoon en relaxed en fun is 't daar wel!!)

  4. Oma klinkt het nu niet echt, maar desondanks vind ik het ook wel zotjes. Maar bon, net als Kapucijnaap ben ik ook nogal reis"verslaafd" 🙂
    Door welke landen gaan jullie rijden van en naar Budapest? Als Zwitserland een optie zou zijn (maar ik vermoed dat het eerder door Duitsland zal zijn?), altijd welkom voor een rondleiding hier 🙂

Reageer