Dat workshops geven de max is, zeg ik! (+ Win een ticket voor Biolicious!)

De laatste week van maart was de drukste workshopweek van het jaar. Drie workshops gaf ik, alledrie al even plezant. Ik blik daar niet altijd op terug via mijn blog, want eigenlijk hebben jullie daar weinig aan, toch? Maar op deze plek wil ik toffe dingen uit mijn leven delen (met jullie én voor mijn latere zelf), en workshops geven is nu eenmaal een van die toffe dingen. 
De laatste twee workshops, Upcycling: van fietsband tot ecochique juweel, gaf ik op de Goed Gevoel Ladies Fair. Eerlijk? Het is een beurs waar ik mezelf niet echt thuis dacht te voelen. Ik zag er ook een heel klein beetje tegenop, want het was op zaterdag- en zondagochtend van 10u15 tot 11u15 te doen, zonder vergoeding dan nog wel. Vroeg opstaan en toch efkes rijden, twee keer sleuren met een hoop workshopgerief, dure parking betalen, blargh. 
foto copyright Stefanie Faveere
Maar het waren wreed toffe uurtjes. De sfeer op de beurs was … speciaal, ja, zo kan ik het wel noemen. Uitgelaten dames van alle leeftijden, met zo veel goesting om volop te genieten van een dagje zonder kinderen en zonder mannen, dat brengt wat teweeg. Ik was doodop na afloop en ik verkocht geen enkel boek (niemand had goesting om nog een ganse dag rond te lopen met zo’n boek, ik begrijp dat), maar het enthousiasme over wat je kan doen met kapotte fietsbinnenbanden was geweldig. 

Eerder die week had ik voor de klas gestaan. Een klas van eenendertig (ja, 31!) twaalfjarigen. Mijn vrije donderdagnamiddag was nog nooit zo vermoeiend, dat kan ik wel zeggen. We maakten scrubs en toffe dingetjes uit kapotte toetsenborden en – alweer! – fietsbinnenbanden. Toen de bel voor de speeltijd ging, stormden ze niet directdirect naar buiten (keigoed teken, nietwaar?), maar ik was wel wreed content dat ik tien minuutjes op adem kon komen, haha. Ik heb er enorm van genoten, van dat kinderlijke enthousiasme, de energie die dat mij gaf, het applaus aan het einde en de oprechte dankjewels.
Gepakt en gezakt – Stilte voor de storm der twaalfjarigen + een Kelly die er zin in heeft! 
26 april kan ik dat zelfmaakplezier alweer delen, en wel op Biolicious, dé beurs voor wie houdt van duurzame producten. Net als een goed half jaar geleden geef ik er een korte workshop upcycling, opnieuw met fietsbinnenbanden. Ik breng ook mijn laatste exemplaren van Art d’Eco mee en wat zelfgemaakte eco spulletjes. En en en … ik word ook weer vergezeld door Sofie, die (PRIMEUR! WOOT WOOT!) vegan gebak meebrengt. Iedereen verdient een Sofie, vind ik, maar als je er geen hebt, kom langs en komt dat proeven! (niet Sofie, wel haar gebak) 
Benieuwd wat er nog te ontdekken valt? Klik en ontdek het zelf!

Win een ticket!

De beurs kost 10 euro, of 8 euro als je tickets bestelt met de code BL15BLOG. Geen goesting om te betalen? Ik mag drie tickets weggeven! Laat mij gewoon even in een reactie weten, ten laatste 21 april, dat je wil komen en ik regel dat zaakje wel verder. ‘t Is te zeggen: ik, de onschuld zelf, pik er drie namen uit en bezorg je e-mailadres aan mijn contactpersoon, die je dan een ticket bezorgt per mail. Zo gemakkelijk is dat! (Oh ja, kom dan wel eens hallo zeggen op de beurs zelf, de firma dankt u!)

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Dat workshops geven de max is, zeg ik! (+ Win een ticket voor Biolicious!)

  1. Joepieieieiiee! 😀 Ik heb heel veel zin om naar Biolicious te komen! Ik ben nog nooit naar zoiets geweest, maar het klinkt supertof. En leuk om jou dan eens in het echt te zien!

  2. Oh ik ga ook proberen langs te komen, de vorige editie kon ik niet. En dan kom ik zeker eens dag zeggen en van het lekkers van Sofie proeven 🙂
    Kan ik je misschien weer oppikken? Ligt toch op de weg 🙂

  3. Leuk! Ik ga ook naar de beurs. Heb een ticket gewonnen op een andere blog, woop woop. 🙂 Zou graag je workshop volgen maar vrees dat ik mijn vriend daar niet een uur alleen kan laten lopen. 😉 Tot zondag!

Reageer