Dagen zonder internet

Sinds 14 februari werkt het internet ten appartemente Kelly en Stefan niet meer. Vanaf zaterdagnamiddag werden we afgesloten van het www. Niet omdat we wanbetalers zijn, niet omdat ons konijn een kabeltje had doorgebeten (we hebben geen konijnen, noch andere huisdieren), wel omdat de internetman blijkbaar enkele maanden geleden de configuratiegegevens van een andere klant had gebruikt bij de installatie. Die andere klant was intussen heel erg kwaad omdat zijn internet zo traag was, de fout werd eindelijk ontdekt (wij gebruikten blijkbaar zijn supersnelle internet!) en hop, wij moeten maar wachten tot het probleem is opgelost. Geen vervanginternet, geen seintje vooraf, kak! 
Het eerste weekend was vol gepland, het internet werd niet gemist. Ik had me enkel voorgenomen om nog eens wat mailtjes te beantwoorden (want dat probeer ik meestal in het weekend te doen, aangezien ik tijdens de week al uren naar een computerscherm zit te staren), dus oeps. Maar toen begon die werkweek. En moest er ’s avonds opnieuw afgewassen worden. Zonder Netflix! En bleven er wellicht mailtjes binnenkomen, en misschien zelfs reminders! Oh no!
Dus ja, ik mis het wel wat, ja. Ik geef dat toe. Geen Netflix, geen Instagram, geen mails, geen blogposts publiceren of lezen. Ik weet zelfs niet meer welk weer voorspeld wordt. Ik kan mijn agenda updaten op gsm, maar synchroniseren is even niet meer mogelijk. Idem voor Evernote. Geen internetshoppen (oh no!), geen online bankieren (aaargh!). Geen WhatsApp of Snapchat, of erger: geen Goodreads, mijn dagelijkse bron van leesinspiratie.
Deze blogpost schrijf ik in mijn favoriete espressobar in ‘t stad. Zielig? Misschien wel, maar het kan mij niet schelen, ik heb een shot internet nodig!
Heb ik meer geleefd de voorbije meerdaneenweekzonderinternet? Niet echt. Er was natuurlijk minder afleiding, minder entertainment. Ook iets minder druk in mijn hoofd toen ik me erbij had neergelegd dat ik mensen zou ambeteren of zelfs teleurstellen wegens geen snel genoeg antwoord. Er was wel veel schrijfinspiratie, maar daar kon ik maar gedeeltelijk iets mee doen, want voor sommige teksten heb je gewoon internet nodig. 
Verder heb ik:
 • even vaak gekookt (ook uit kookboeken, zoals de meeste andere weken)
 • even veel gebakken (ook nieuwe dingen, zoals veel andere weken)
 • even weinig gesport (of misschien zelfs minder)
 • even weinig genaaid (omdat ik mijn Creatorium nauwelijks warm krijg, staat dus los van geen internet) 
 • misschien wel iets meer gelezen, maar niet zo veel als je zou verwachten
 • iets langer de afwas laten staan (want afwassen, alleen en zonder een serie, is te saai) 
 • iets meer tijd met Stefan doorgebracht (ook omdat hij tegenwoordig zelf vroeger thuis is)

Het grootste verschil met dagen met internet? Ik ben al bijna elke avond op tijd in bed gekropen, rond half elf. Niet dat ik daardoor veel wakkerder op mijn bureaustoel zit tijdens de werkuren, want de bovenburen zijn olifanten. Het maakt niet zo veel uit of je 7 of 8 uur slaapt als die olifantenpoten je toch sowieso wakker stampen, heel laat op de avond en heel vroeg in de ochtend, heb ik ondervonden.
Wat heb ik hier intussen al allemaal gemist? Inhaalbewegingske – start!
Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Dagen zonder internet

 1. Gemist? Weinig of niks hier :). Trouwens, geld terugvragen aan telenet hé! Wij hebben ook eens een paar weken zonder gezeten en dan kunt ge dat aanvragen om daar dan ook niet voor te moeten betalen, maar we moesten daar wél allerhande formulieren voor invullen (misschien staan ze daar nu al verder in?).

  1. We hebben geen Telenet. Bah aan Telenet! We hebben internet van een goedkopere concurrent. Enige nadeel is dat de klantenservice dan ook wat minder is. Alhoewel ik niet kan vergelijken 🙂

 2. Wat balen dat jullie zo benadeeld worden! Zeker met het internetbankieren is het heel irritant! Toen ik nog in Rotterdam woonde zat ik ook regelmatig in een espressobar om internet te snuiven. Gelukkig is het hier, dichtbij Antwerpen beter geregeld met het internet thuis.

 3. O nee, ik zou het toch missen, geef ik eerlijk toe. Vooral mijn bloglijst – ik geniet ervan om geregeld wat blogs te lezen – en inderdaad ook goodreads. Maar alles went, veronderstel ik.
  Wel raar dat ze jullie zo lang zonder zetten. Ik zou toch ook informeren om voor deze periode niet te moeten betalen hoor!

 4. Toen ik 3 jaar geleden verhuisde zat ik ook 2 weken zonder internet. Op zich ging dat goed. Alleen komen al mijn rekeningen lekker milieuvriendelijk via zoomit of mail binnen. En bankzaken regelen via een open wifi doe ik liever niet. Dus pc-banking was echt wel het grootste gemis.

Reageer