Dagen zonder internet

Maandag kreeg Stefan telefoon van een medewerker van onze nieuwe internetprovider. We zouden twee weken geen internet hebben, wegens een administratief foutje van hun kant. TWEE WEKEN! Vanaf woensdag. Toen we maandag het nieuws kregen, begon ik na te denken over wat dat zou betekenen. U moet weten, ik gebruik het internet ZO VEEL. We kijken geen tv, dus internet is een van de hoofdbronnen van entertainment. En meer dan dat. Internet helpt mij ook:
– als ik plots goesting heb in een of ander nieuw dessertje / tussendoortje (geen koekjes-uit-de-winkel-trommel hier)
– als ik een weekmenu wil samenstellen en daarvoor altijd eerst eens mijn koken-Pinterestbord bekijk
– om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt (een beetje maar, want in het algemeen vind ik de wereld niet heel erg boeiend)
– als ik wil weten om welk uur de trein rijdt (b-rail.be)
– als ik wil controleren of de trein effectief rijdt (railtime.be)
– als ik twijfel hoe tatoeëerder geschreven wordt – ik dacht dat tattooeur ook bestond, maar da’s door de invloed van het Frans (tatoueur, voor de geïnteresseerden) (woordenlijst.org en atilf.atilf.fr)
– voor communicatie via e-mail (hoe ouderwets!) want ik vind sms’en en telefoneren niet leuk
– om te skypen met verre vrienden
– om patroontjes en handleidingen te zoeken
– om interessante documentaires te bekijken
– om te shoppen vanaf mijn stoel
– om mijn dagelijkse portie blogs-lezen binnen te krijgen
– om te weten te komen hoe het zit met Gaby en Lynette en Suzan en Bree 😉
– om naar muziek te luisteren (youtube.com)
– om vraag & aanbod van mede-letsers te bekijken
– om te pinteresten
– maar we gaan niet blijven opsommen he.
Ik wil maar zeggen: ik vind dat eigenlijk best wel zotjes dat zoveel aspecten van mijn leven samenhangen met / afhangen van internet. Internetverslaafd, ikke? Ja, natuurlijk.
Maar sinds deze avond kunnen we toch weer surfen. Noem het maar de toevalligheden van het noodlot. Ik duim dat het noodlot ons gunstig gezind blijft, maar evengoed zijn we morgen weer offline. Niet dat ik het erg zou vinden. Want ik heb wel echt vollenbak geleefd gedurende mijn vrije dagen zonder internet. 
Donderdag: opruimen, vegen, was doen (afhalen, ophangen, verzamelen), afwas en afdroog, plantjes naar de zaaikamer boven verhuizen, geroosterde, pittige noten maken, overstroomd worden door bezoek, boswandeling met papa en co en hund hond, fotootjes maken, een Zsazsa-rokje afwerken en een nieuw Zsazsa-rokje maken. Allemaal op één dag zonder internet. 

Vrijdag moest ik werken en ging ik na het werk meteen naar mijn schoonzus. Daar eventjes mails opgehaald en de blogreader geleegd, maar al snel werd de laptop toegeklapt en werd er van een internetloze avond genoten.

En vandaag (zaterdag) was dag 4 zonder internet. Nietsen, in patroonboeken bladeren, smoothie maken, smoothie drinken, nietsen, me buiten installeren met een dik groot tuinkussen en mijn zaaiplanning, nietsen, de schoonzus ontvangen, nietsen, plantjes in grotere potjes verplanten, merken dat mijn armen aan het verbranden zijn, fietstochtje voor boodschappen, nietsen, potjes vol aarde steken, zaadjes in potjes doen (allemaal op een zo laag mogelijk tempo), eten, patroontje overtekenen, stofje voor een rokje zoeken, geen stofje vinden, nog een beetje buiten genieten, een filmpje van spelende Poes maken, gaan lopen (met Evy natuurlijk). En bij thuiskomst bleek het internet te werken.
Bon, wat ik eigenlijk wilde zeggen: ik heb het niet heel erg gemist. Soms werd er eens gevloekt, want ‘aaaargh, ik wilde x maken maar dat recept had ik nog niet overgeschreven’ of ‘kent ge da liedje? – nee, wacht, youtube wel! ah dju, nee, we hebben geen internet’. Maar zo’n tijdelijke, korte, onvoorziene internetloosheid, het heeft wel deugd gedaan. Of zou het allemaal aan de aanwezigheid van de zon liggen?

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Dagen zonder internet

 1. Oh, ik denk ook altijd dat ik niet zonder internet zou kunnen, maar misschien word ik er wel gewoon veel efficiënter van. Een internetabonnement enkel van 21u tot 22u, zou dat geen gat in de markt zijn?

 2. Af en toe doet dat gewoon eens deugd, zo zonder internet zitten. We zijn vorig jaar twee weken naar Denemarken gegaan. Twee weken zonder internet en dat was eigenlijk echt wel zalig.

 3. Hahahaha, we kunnen ons dat niet inbeelden, hé! zonder internet…
  Wij hadden eens een week geen telefoonverbinding, weet je dat we daarvoor een vergoeding kregen!
  Best eens informeren, het bedrag (dat we terugkregen) was meer dan een maand gratis telefoon!!!!!… Ik spreek wel over de diensten in België, ben aan het checken of je ook een belgische bent, maar vind het niet direct 😉
  Groetjes Sofie

 4. Ongelofelijk hoe snel internet ons leven is gaan bepalen. Waar is de tijd dat we nog geen internet of computer hadden thuis? We lijken wel oud :p

  Ik kan trouwens ook enorm hard genieten van internetloze dagen. Helaas kan ik door mijn studie moeilijk zonder, waardoor ik in 't jaar echt vloek wanneer kotnet weer niet werkt. Maar in de zomer ga ik weer voor zoveel mogelijk internetloze dagen!

Reageer