Cadeautjesweek

De voorbije dagen had ik het gevoel dat ik jarig was. Het regende cadeautjes. (‘t moeten niet altijd druppels zijn, niet waar?)
 
Het begon allemaal vorige week zaterdag. Die dag begon met complimentjes (= gesproken cadeautjes) vanwege mijn docent copywriting. Mijn lichte twijfels over de teksten die ik voor het examen had ingezonden, bleken totaal overbodig. Vanaf nu kan ik mezelf een halve copywriter noemen, yiha!

Daarna fietste ik naar de leukste Kim die ik ken. Na een sessie met een kleurenconsulente bleek dat zo’n 3/4e van de inhoud van haar kleerkast niet bij haar type paste. 1/4e belandde in mijn kleerkast, op mijn recykleerstapel en op mijn ‘voor het boek’-stapel. Voor 50 euro, 200 ietskes (= lokale benaming voor LETS-waarde) en een naaitweedaagse. Beste tweedehandsbuit in tijden! Kilooooooooo’s kleren, zo’n tiental geweldige kleedjes, zo’n tiental Cora Kemperman-stuks (een schoon merk dat ik nog niet kende), tientallen kledingstuks met potentieel (ideaal voor de recykleerster in mij), een salopet (stond al lang op mijn verlanglijstje), een shoulderette (stond ook al lang op mijn verlanglijstje), een geweldige gilet, een uilenkleedje, een kleedje met trouwkleedallures, allez, te veel om op te noemen en een geweldige toevoeging aan mijn ‘groene kleerkast’! (maar (nog) geen foto’s)
Zondag kreeg ik van een samentuinpartner haar oude (maar zo goed als nieuwe) strijkplank – want zaterdag ontdekte ik dat mijn tweedehandse strijkplank haar beste tijd gehad had (hout + warmte/vocht = geen duurzame combinatie).

 

Maandag kreeg ik een mailtje van Georgette, dat ik de wedstrijd van Bioreine had gewonnen. Ik mailde met de beste make-up-kenner uit mijn omgeving en mailde mijn keuze naar Georgette. Een paar dagen later zat mijn eerste make-up in de bus. Nu er nog mee leren werken! (en anders uitdelen 😉 )

 

Donderdag kreeg ik een mailtje van Kiala. Ik mocht mijn strijkijzer afhalen. Dit ding heb ik dan wel zelf gekocht (nieuw dan nog!), het voelt wel als een cadeautje voor mezelf, na jaren prutserij met mijn oude bout en recenter het gekregen brolstrijkijzertje. Ik zal nog altijd niet mijn kleren strijken, maar ein-de-lijk krijg ik ALLE plooien uit mijn lappen stof waarmee ik en mijn Viking aan de slag gaan.

 

Diezelfde donderdag overhandigde een vriendelijke chauffeur mij het proefpakket dat ik van Provamel gewonnen heb. Jeuj voor wedstrijdjes winnen!

En vandaag repareerfeestte ik. Manman, wat een gezelligheid, wat een bedrijvigheid, daar in de Textielfabrique in de Vooruit. Met z’n zessen repareerden we tientallen gaten en scheuren in favoriete kledingstukken – en kregen in ruil een glimlach en oprechte dankuwels. Dat zijn toch de schoonste cadeautjes, niet waar?

Daarna aten we in de Komkommertijd. Alweer een cadeau, dit keer voor mijn smaakpapillen. Oh ja, er sprongen zelfs tranen in mijn ogen bij de eerste hap van het dessert. De beste maaltijd in tijden, zeg ik! (en stom dat ik er nog niet eerder ging!)

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Cadeautjesweek

  1. Wat een gelukzakje ben je! Meer dan verdiend.

    grappig dat je Cora Kemperman niet kent, mijn favoriete merk voor kleedje en je hoeft je niet schuldig te voelen, want biokatoen en ze steunt ook goede doelen. Bovendien is de sfeer in de winkel geweldig,ze helpen je echt zoeken wat je staat en durven je ook zonder iets terug buiten sturen. "Kom binnen een paar weken maar terug" want de collectie verandert er heel snel.

  2. lol ;o) je maakt me alweer vrolijk! ;o)

    en ik vraag me nu ook feitelijk af wat een shoulderette is :p grappig aangezien het van hier afkomstig is dan?

    En als er iemand al es kadootjes verdient, dan ben jij het wel, mijn favo Kelly :o)

Reageer