Buit

Nu nog eens leren breien en haken en zo… Ik heb ooit kunnen breien hoor, maar ik herinner me zelfs niet meer wanneer dat was, laat staan dat ik zo direct weer weet hoe ‘t moet.
De wol komt van bij mijn meme, die aan zee woont en die ik gisteren verblijd heb (hopelijk toch) met een bezoekje, temeer daar ze nu van wat restjes wol verlost is.
Gisterenavond zat ik dan enthousiast rond te klikken op zoek naar patronen/handleidingen. Ik kan wel sokken gebruiken (vroeger maakte de meme dat voor mij, maar ze heeft eventjes geen zin meer in handwerk), maar toen ik zag dat daarvoor 5 breinaalden nodig waren (in de eerste handleiding die ik gevonden heb, misschien zijn er eenvoudigere manieren… ja toch he? 🙂 ), keek ik eventjes bang en besloot ik toch maar met iets simpelers te beginnen. En ik heb al een ideetje. Nu nog tijd vinden.
Oh, en mijn neef is kapper, nu ja, één van mijn 12 neven. Handig hoor. Zeker als je zo geen vertrouwen hebt in de meeste kappers (die mijn haar altijd korter dan gewenst knipten – hoe komt dat toch?) en als je niet te veel geld voor een knipbeurt wil geven… Dubbele prijs dus na een half dagje zee: een gratis knipbeurt en enkele bolletjes wol!
Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Buit

  1. ik vrees dat je toch echt wel die 5 naalden gaat nodig hebben als je aan de sokken wil beginnen 🙂

    Maar… dat is makkelijker dan het eruit ziet!!
    Ik heb dat geleerd in het 5de leerjaar. Dus als een lerares dat uitgelegd krijgt aan 20 11-jarigen, dan moet het wel te doen zijn, toch?
    Die hiel van een sok, die is de moeilijste…

Reageer