Boxershorts à volonté!

Stefan had boxershorts nodig. Al lang, heel lang. Ik wilde online faire, biologische exemplaren bestellen, maar die vond hij te duur / te lelijk / te aansluitend / te lang. Er scheelde altijd wel iets, tss! Ik stelde dus voor om er zelf te maken. Dat moet ergens in augustus of september 2013 geweest zijn, want op 13 oktober 2013 postte ik mijn proefexemplaar op Instagram. Daar bleef het maanden bij. Die ene lelijke boxershort, mijn patroon en een hoop andere projecten die lagen te wachten.

boxershorts-zelfgemaakt-biologisch

En toen vond ik de toestand van de oude boxershorts plots echt niet meer om aan te zien. Ik prioriteerde Project Boxershorts, bestelde enkele biologische én neutrale/manvriendelijke soldenstofjes bij Georgette en naaide twee ‘echte’ exemplaren uit het honingraatstofje.

boxershorts-zelfgemaakt-stapeltje

 

Ondanks de lange draagperiode van het proefexemplaar en het veelvuldige onderzoek mijnentwege of dat toch echt wel perfect zat (zonder feedback zijnentwege, behalve “ja hoor, perfect!”) klaagde hij bij de passessie van de twee eerste ‘echte’ exemplaren toch over strakheid. Tss, moest ik het patroon dan toch nog wat aanpassen! De volgende stuks werden verlengd en verbreed. Perfect, dan toch nog, voor echt. Waarna het kleine bandwerkje kon beginnen.

boxershorts-zelfgemaakt-2

Wat ook volgde, was puzzelwerk om zo veel mogelijk shorts uit mijn stofjes te krijgen.

boxershorts-zelfgemaakt

boxershorts-zelfgemaakt-detail

Bij het proefexemplaar naaide ik de elastieken erop, bij de volgende versies maakte ik een tunnel. Meestal is het elastiek toch het snelste versleten, dus dan is dat ding gemakkelijk vervangbaar. That’s how I roll!

boxershorts-zelfgemaakt-cloud9-fabrics

Qua patroon baseerde ik me op een van de oude boxershorts. Niets origineels, geen zotte uitvindingen, gewoon een simpele short in katoen en volledig op maat. Ik content, Stefan zotcontent.

boxershort-patroon

Volgend bericht
Vorig bericht

23 reacties op “Boxershorts à volonté!

 1. Hihi , je blijft verbazen ! 😉 Supertoffe boxershorts , echt ! Kan je mijne vent eens overtuigen om die gewone katoenen te dragen ? Da´s iets simpeler om te naaien dan die tricot boxershorts … Er ligt hier al van vorige winter ( ja , het kan dus blijkbaar nog erger 😉 ) een exemplaar met versleten elastiek .
  Bijgehouden om als patroon te recupereren .
  Moet ook toegeven dat ik dacht ´waar steekt gij uw tijd in´ toen ik de eerste onderbroek voor onze tweelingmeisjes in elkaar stak ( vond geen passende hele kleine maatjes voor die mini-billetjes ) .
  Maar nu zijn ze mijn favoriete snelle tussendoortjes op naaivlak ! Instant voldoening bij zo´n pasvorm , originele stofjes ( jep , dan ga je ook voor de biologische natuurlijk ) en de restjesbak die eens leger wordt ipv voller 😀
  En ik wil er voor mezelf ook .
  Kijk al uit naar je volgende blogbericht !
  xMieke

  1. Haha, ja, ik was ook wel content dat hij zelf katoen verkoos 🙂 Met mijn overlock stikt dat tricot ook wel gemakkelijk genoeg, maar ik vind katoen vooral ook mooier en aangenamer om te verwerken 🙂

   En inderdaad: hoera voor restjesbakken die leger worden!

  1. Ah ja, ze zijn eerder los, want die van in de winkel waren/leken te aansluitend, dus hij wilde per se losse exemplaren. Los en luchtig en dat zit – blijkbaar – perfect. Maar allez, ik zal ook nog eens proberen om hem te overtuigen voor een aan-foto!

Reageer