Bovenverdiepingsolden in Geraardsbergen!

Een paar weken geleden sloeg ik de grootste stoffenslag in mijn naaicarrière. Een vrouw die vroeger professioneel kleren maakte, had nog een bovenverdieping vol stoffen liggen. Haar dochter had haar geholpen om een selectie te maken en alle stoffen enigszins te sorteren. Via via was ik dit te weten gekomen, er werd gemaild met de dochter, gebeld met de moeder, gereden met de auto, gezocht naar het huis en uiteindelijk nerveus gelachen door Stefan die toekeek hoe ik maar stofjes bleef stapelen.

stoffen

Drieëndertig lappen van 1 meter of meer voor 100 euro. Goedkoop want tweedehands, maar eigenlijk niet gebruikt, hoe ideaal is dat?

stoffen

stoffen

stoffen

stoffen

En dan staan er nog enkele meters zwarte stof niet op de foto…
Goed, u ziet dat ik nu niet meer zal moeten klagen dat ik te weinig grote lappen stof heb om grotemeisjesrokken te maken.

Voor al wie trouwens nu enigszins jaloers is: ik heb goed nieuws!

Wat u op bovenstaande foto’s ziet, is – ik schat – slechts 1% van de totale collectie die de mevrouw uit Geraardsbergen in de aanbieding heeft. Ik zei het toch al, een bovenverdieping vol? Bovendien drukte de eigenaresse van dat stoffenparadijs erop dat ik zeker andere naaisters haar contactgegevens mocht bezorgen, zodat haar bovenverdieping wat leger geraakt en de uwe misschien een ietsiepietsie voller. Geïnteresseerd? Mail mij voor de adresgegevens en dan kunt u zich binnenkort misschien helemaal laten gaan! (en nog verantwoord ook 😉 )

Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “Bovenverdiepingsolden in Geraardsbergen!

  1. ik heb mijn naaimachien pas enkele maanden geleden weer boven gehaald en mijn voorraad is nog vanbelange niet groot, maar al wel te groot voor mijn kasten….ik zal maar blijven kwijlen en mij wat inhouden zeker???
    maar zo'n schatten vinden, toch echt zalig hè!

  2. Mooie stofjes, ik heb hier ook nog zo een stoffenkamer die ik eigenlijk van de hand zou moeten doen. Liberty's, linnen, katoentjes, wolletjes. Zou best even een verkoop organiseren.Ik schrijf momenteel een boek voor Lannoo, komt uit begin september. Met patroontjes in reële grootte zowel voor jongens en meisjes van 2 tot 10 jaar, gemakkelijk en moeilijker. Voor elk wat wils. kleertjes….zelfgemaakt. Ondertussen naai ik nog wat en maak ik nog feestkleertjes voor speciale gelegenheden. Maar nu…. ga ik eindelijk eens weer op vakantie. Oef, het boek was een titanenwerk.

  3. Zo'n schone nieuwe layout Kelly! En wat een prachtige stofkes!! Ik heb mezelf even een stofkeskoopverbod opgelegd want ik heb er nog genoeg die opgebruikt moeten worden.

  4. Heerlijk! Geniet van je stoffencollectie, dat zijn dingen om te koesteren en je totaal niet schuldig moet over voelen (ken het gevoel als ik met een grote zak vol kleren thuis kom na te gaan shoppen bij de kringwinkel)

Reageer