#blogestafette: 5 dingen die je altijd wilde weten van Kelly, maar nooit durfde vragen

Een van mijn favoriete blogsters, Kathleen van Verbeelding, gooide een stokje naar mijn hoofd. Een stokje is, in de wereld van bloggers, een opdracht die je doorgeeft aan andere bloggers. In dit geval moet ik jullie 5 dingen vertellen die je altijd wilde weten van mij, maar nooit durfde vragen. Ik mag dan weer het stokje naar het hoofd van drie andere bloggers gooien.

Dat laatste vind ik trouwens meestal het moeilijkste bij stokjes, want ik heb blijkbaar de neiging om telkens dezelfde bloggers te willen nomineren, sommige bloggers hebben geen boodschap aan stokjes naar hun hoofd en nog andere hebben het al gevangen.

Goed, eerst het eerste deel, de vragen. Ik vroeg via social media wat jullie altijd al wilde weten over mij, maar blijkbaar zijn jullie niet erg nieuwsgierig. Sofie en Sara stelden vragen, de andere vragen heb ik dan maar zelf verzonnen.

blogestafette

 

Wat is jouw droomjob? // Wat wou je als kind altijd graag worden?

Als kind wilde ik, zoals zoveel meisjes, dierenarts worden. Ofwel een coole manege uitbaten. Of iets anders met paarden. Want ja, ik was een paardenmeisje. Ik weet ook nog dat mijn meme vroeger altijd zei dat ik model zou worden (haha, nee merci!) of later ook advocaat (maar ook hier: nee merci!).

Aangezien ik een paardenmeisje was, gebeurde het weleens
dat ik in de tuin zat terwijl mijn pony het gras afbeet.

En nu, tja, wat is mijn droomjob? Ondertitelaarster bij Netflix lijkt me wel cool. Of gewoon al freelance vertaalster van gelijk wat, we gaan niet moeilijk doen. Maar ik zou ook graag meer ja kunnen zeggen op de vraag ‘kan je een workshop komen geven?’, en meer kleding op maat kunnen maken. Oh en wat copywriting tussendoor zou ook geweldig tof zijn. Waarom één droomjob kiezen als je er meerdere kan hebben, nietwaar?

Naar welke muziek luister je stiekem graag (m.a.w. welke muziek vind je leuk die eigenlijk een beetje ‘fout’ is)?

Summer van Calvin Harris. Eigenlijk totaal niet mijn genre, maar ik heb er afgelopen zomer toch regelmatig naar geluisterd. En bah zeg, ik heb zonet de bijhorende videoclip bekeken en dat is zowaar nog fouter!

Wat is jouw – als groene/eco/upcycle-minded persoon – guilty pleasure?

Momenteel ben ik behoorlijk verslaafd aan de bio mango-kokosreep van Oxfam. Die repen zijn apart verpakt (oh no!) en de ingrediënten zijn niet bepaald lokaal geteeld. Maar hé, ze zijn dus wel bio en fair trade.

Ik denk dat wat ik eet eigenlijk een grote hoop guilty pleasures is. Ik eet dan wel vegetarisch, maar verre van 100% lokaal bijvoorbeeld. Verpakkingen blijven ook grote stouteriken. En soms heb ik gewoon geen zin om te koken en koop ik eten-in-pakskes. Strive for progress, not perfection, zeker?

Hoe zit dat eigenlijk met uwen bouw?

Goed! Er is sprake van vertraging, maar bouwen is altijd een beetje wachten, nietwaar? De bouwaanvraag is goedgekeurd, de eerste aannemers zijn gecontacteerd, we zien het nog volledig zitten! Ah ja, waarom zouden we het niet zien zitten? Wij gaan gewoon een huis bouwen. Een BEN-huis dan nog, woot woot!

Eet gij nog altijd suikervrij?

Ja en nee, maar eigenlijk vooral nee. Ha, geen verrassing, zeker? Het gaat tegenwoordig nogal op en af met mijn eetpatroon. De ene dag verorber ik drie kwalitatief en kwantitatief gezonde maaltijden en wat tussendoortjes, de andere dag boterhammen met choco, pralines op het werk en veel te gevulde borden.

Dat wispelturige eetgedrag begon toen iemand mij vroeg hoe het met mijn suikerloosheid was. “Ik ben nooit suikerloos geweest, hé”, zei ik, “ik probeer suikervrij te eten: verlost van de suikerduivel waarmee ik vroeger opstond en ging slapen.” De bewondering smolt weg: “oh, als het zo zit, eet ik ook suikervrij, hoor.” Poef, weg motivatie! Stom, ik weet het.

Maar met tijd, routine, geduld en een continue zoektocht naar alternatieven ben ik intussen weer op weg. Het komt allemaal wel opnieuw in orde. Ooit. Suikervrij, op mijn eigen manier (zoals ik het hier eens schreef), want die bevalt mij.

Wat denken jullie ervan, Kim van Groene Pumps, Opgewekte Kapucijnaap (ik dacht dat gij weer meer ging bloggen?!) en Mademoiselle Assorti? Goesting om ook mee te doen met de blogestafette?

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “#blogestafette: 5 dingen die je altijd wilde weten van Kelly, maar nooit durfde vragen

 1. Tnx voor de opdracht! En als er dingen zijn die je altijd al over mij wou weten (en in die twee jaar aan gezellige zaterdagochtendcursus nooit hebt durven vragen): SHOOT!

  PS: Misschien kan je bij de stouteriken die de gehackte films ondertitelen nog wel je ding vinden 😉

  1. Haha, juist ja, jij reageerde ook nogal sceptisch! Maar nee, je had al een voorgangster met dezelfde bedenking 🙂 -vrij en -loos, het wekt regelmatig vragen op… Begrijpelijk ook, ik met mijn eigen definities ook altijd! 😉

 2. Euh, is dat geen keigrote pony? Dat ziet er gewoon een paard uit voor mij 🙂

  Dat van de verpakkingen en de lokale producten is heel herkenbaar: ik doe mijn best, maar soms heb ik bijvoorbeeld in de zomer echt wel eens zin in ananas. Dat vind je dus echt enkel maar met als origine Costa Rica of Peru of een ander Zuid-Amerikaans land. Dus koop ik dan fairtrade ananas, want ja, 't is dan op zijn minst dat toch al. Terwijl ik het misschien beter niet zou eten, maar ja, dan help je die boeren ginder eigenlijk ook niet meer. Mijn hoofd gaat daar soms heel hard van in cirkeltjes draaien van dat "het goed willen doen, maar sowieso nooit goed genoeg kunnen doen".

  1. Haha, ze was net geen paard, nee. En ik kon nog op haar rug springen zonder hulp of opstapje, dus dat maakt haar sowieso nog meer pony 😉

   En ja, inderdaad, in cirkeltjes draaien doet mijn hoofd ook heel vaak! Soms denk ik dat het een schuldgevoel is, maar da's dan ook weer niet waar, want ik ben wel blij dat ik ook sommige boeren uit het zuiden kan helpen. Of is dat maar om mijn eigen geweten te sussen? Cirkeltjes dus, ja…

  1. Ik heb er lang over getwijfeld, maar ik heb beslist dat ik er in feite wel over wil schrijven, zo af en toe. Enige probleem zal zijn: tijd vinden, en wellicht af en toe ook gewoon goesting, haha. Ik denk wel dat ik een albummeke op Facebook maak, foto's uploaden duurt minder lang hé 🙂

 3. Hola genomineerd en al! 🙂 Ik ga mijn best doen om daar eens werk van te maken, maar tzijn hier nogal drukke tijden. Geen excuus, ik weet het! Je mag mij altijd al een "dat-vroeg-ik-me-altijd-al-af"-vraag stellen, kwestie van mij op goede weg te zetten 😉
  Groetjes!

Reageer