Blauw, zo babyblauw

Neen, ik heb geen recent bevallen of zwangere vriendinnen.
Ook geen plotse kinderwens of een kriebelend moedergevoel.
Vandaag toon ik gewoon een projectje dat al zo’n anderhalf jaar op mijn lijstje staat, op mijn 12 in 12-lijstje om precies te zijn: een truitje, om te leren hoe een trui in elkaar zit (of beter: kan zitten, want er zijn natuurlijk meerdere manieren). Als opwarmertje voor wanneer ik ooit een trui voor mezelf brei, net zoals dit giletje een proefgiletje voor een maxi-gehaakte-gilet was. Ooit!

Het eigenlijke maakproces duurde deze keer niet zo lang: op 24 maart begon ik eraan (als ik Instagram mag geloven), rond 18 april waren de verschillende onderdelen klaar. Daar bleef het even bij, want zo gaat dat nu eenmaal bij mijn breisels en haaksels. 8 juni pikte ik de draad op (mwhaha), 10 juni blocke ik mijn werk. 
Nu, dat kleurtje. Het gaat om een paar bolletjes katoen uit dé LETS-buit van 2012. Die buit bestond voornamelijk uit blauw. Alle tinten blauw. En uit acryl, een materiaal waarmee ik écht niet graag werk, zo blijkt. De helft van die buit en een groot deel van de onderste twee schappen op deze foto verhuisden een tijdje geleden naar de stash van mijn mama. Dit katoenen blauw garen bleef bij mij. Ideale wolletje voor dit proeftruitje. 

Het is niet perfect afgewerkt, maar ha, overwinning, ik heb wel eindelijk een truitje gebreid!

In de modus “Expressief” vind ik het blauw veel mooier …

Paniekmomentje: toen het in elkaar zat, vond ik de verhoudingen maar vreemd. Iemand nog dat gevoel? Maar hoe meer ik naar de foto’s kijk, hoe normaler ik ze vind. Toch?
Patroon: Button It! uit Superstar Knitting van Debbie Stoller (niet dat ik zo’n superstar knitter ben!). Vreemde naam voor een truitje zonder knopen? Als ik braaf het hele patroon had gevolgd, hadden er vooraan 4 grote knopen gezeten en had ik nog 4 vierkantjes met tekeningen gebreid. Maar dat vond ik voor dit oefenproject nogal overbodig.
Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Blauw, zo babyblauw

 1. Ziet er heel leif uit! Mooie boordjes ook. @verhoudingen: voor onze baby was het veel te breed en te kort geweest. Maar ik weet uit ervaring dat ook veel kleertjes wel deze verhoudingen hebben!

  1. Ik ken geen kleine spruiten van de leeftijd waarvoor het gemaakt is, helaas. En een babypop heb ik niet. Nu ja, ik redeneer: wie het ooit koopt, moet zijn/haar kind maar bij hebben om het te passen 😉

 2. Keischattig! Heel mooi gemaakt, en aan de kleur zie ik niks mis?
  Qua model, dat is echt altijd moeilijk te zeggen, hoor, bij baby's.
  Zoals mademoiselle fresita al opmerkte, dat zal wel ok zijn.

 3. Ma oh, schoon zeg! Ik heb me laten vertellen (veel collega's die mama zijn) dat gebreide katoenen truitjes beter zijn dan wollen, omdat ze daar zo snel uitgroeien en dat is dikwijls ook rap te warm en zo. Dit kunnen ze blijkbaar meer en langer dragen. 't is ook een tijdloos modelletje en kleur, dit kan dus nog jaren doorgegeven worden. Mooi mooi!

 4. Ik vind het heel tof! En dat modelleke ziet ge wel vaker bij bv. jurkjes. Die zijn wat breder. Ik vind dat dat wel iets heeft. Mijn zusje (met de baby) heeft ook een voorkeur voor zachte katoen of linnen. Wol dat kriebelt als snel enzo.

  Om kleding te maken ben ik ook geen fan van acryl, maar ik vind dat wel ok voor accessoires al dan niet in combinatie met een stofke.

Reageer