Bladerig bloesje

Wie mij op Instagram volgt, heeft de afgelopen weken mijn vooruitgang aan mijn bloesje kunnen volgen – misschien tot vervelens toe voor sommige volgers (excuses!). Jullie hielpen mij ook om te kiezen tussen twee soorten knoopjes en ik kreeg aanmoedigingen à volonté. Die had ik wel enigszins nodig ook, want dit is een Burda-patroon. Ik verklaar.

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-8
Eerst even terug naar de beginselen van dit naaisel. Dit Burda-bloesje sprak mij enorm aan: een minikraagje (‘echte’ kragen zien er veel te serieus uit voor mij, vind ik), driekwartmouwen en verder geen blabla. Voorjaar 2013 worden patroon en stof geknipt. Die zomer ging het project mee op reis naar de Ardennen, waar ik uiteindelijk deze Burda-short maakte. Op naaiweekend vorig jaar in september nam ik het project ook mee, maar toen naaide ik een kleedje en een handtas. Enkele weken geleden was ik het beu. Ik moest en zou de tijd maken en de moed vinden om dat bloesje eindelijk in elkaar te naaien.

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-1

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-5

Tijd? Ja, om de een of andere reden wilde ik dit bloesje in één dag, in een stuk door, kunnen naaien. Maar er zijn nog maar weinig dagen die ik volledig kan reserveren voor mijn hobby. Dus besloot ik dat het niet erg is om eens een halfuurtje nu en eens een uurtje dan te naaien. Ik had dat veel eerder moeten beslissen, maar hé, wijsheid komt met de jaren, nietwaar?

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-6

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-9

Moed? Welja, mijn eerste ervaring met een Burda-patroon was niet zo goed meegevallen: veel te beknopte uitleg en geen tekeningetjes of foto’s ter verduidelijking. Tijdens het maakproces van dit bloesje liet ik me dan ook begeleiden door andere informatiebronnen: een tweedehands hemdje dat ik onlangs gekocht heb om te recykleren, YouTube en mijn Handboek Kleding Maken.

Vrijdag 12 juni 2015 naaide ik de acht knopen (met de hand, oh ik voelde mij zo ijverig) en knoopsgaten, terwijl ik naar enkele afleveringen van het verse seizoen van Orange is the new black keek. Multitasking!

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-3

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-4

En, was dat nu zo moeilijk? Natuurlijk niet. Zeker niet als je wat verder kijkt dan enkel naar de uitleg van Burda. Mouwsplitten, mouwboordjes en minikraagje waren nieuw, maar veel simpeler dan de woorden van Burda deden uitschijnen.

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-2
En, blij met het resultaat? ‘t Zal wel zijn! Het is helemaal zoals ik me had voorgesteld. Ik was sowieso al verliefd op het stofje (simpel maar oh zo schoon) en was ervan overtuigd dat het een goed stofje was voor dit patroon (het lijkt dan ook enigszins op het stofje dat Burda zelf gebruikte). Qua gevoel zit het ook helemaal oké: licht want katoen, voldoende bewegingsvrijheid, niet te serieus tenzij ik alle knoopjes sluit, deftig genoeg voor het werk en casual genoeg voor toffere gelegenheden. Op Instagram zou ik nu minstens een dolfijn en een dansend madammeke toevoegen.

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-10

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-11

Nu vraag ik me trouwens wel af: ben ik de enige die zo ontmoedigd wordt door de soms te beknopte uitleg van Burda? Of moet ik echt dringend wat naaiterminologie instuderen?

Patroon: Burda 6/2013, patroon 118 (hier in maat 38)
Stof: Foliage, Cloud9 Fabrics (GOTS)

Burda-Seersucker-Blouse-06-2013-118-Cloud-9-Fabrics-7

 

 

(Door de verhuis van mijn blog zijn alle reacties op dit bericht verloren gegaan.)

Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Bladerig bloesje

Reageer